Гдје је нестао Лоша из Плавог оркестра?20 година воли једну Словенку, због ње напустио БиХ

ГС
Гдје је нестао Лоша из Плавог оркестра?20 година воли једну Словенку, због ње напустио БиХ

Један од најпопуларнијих бендова на овим просторима „Плави оркестар" повукао се са сцене отприлике у исто вријеме када је кренула пандемија коронавируса. Још нема назнака да планирају повратак на сцену, а многи се питају гдје је нестао фронтмен Саша Лошиц Лоша (59).

Фронтмен „Плаваца" Саша Лошић Лоша, наиме, већ дуже времена има нову адресу. Са својом партнерком Шпелом Можином скрасио се у Бечу.

Словенка Шпела ради у дипломатији, те је из Сарајева, гдје је радила неколико година, добила премештај у аустријски главни град, а с њом је отишао и Лоша.

Шпела и Лоша упознали су се и заволели пре више од две деценије у Словенији, где је овај музичар живео једно време.

У Бечу се Лоша сусрео и с Младеном Павичићем Павом, некадашњим гитаристом „Плавог оркестра" који већ дуго живи у Канади.

Последњих дана пар ужива у Врбоској на Хвару, гдје музичар летује још од детињства. Одувијек је истицао своју љубав према овом хрватском острву.

- Мој највећи успех ће бити када се будем повукао на острво и уживао још само у тишини - открио је медијима у једном разговору.

Лоша, иначе, годинама избегава медије, а својевремено је појаснио и зашто.

- Немам неки посебан разлог. Упркос стотинама љубазних позива за гостовања у медијима различитих формата, некако ми се чинило природним да једину комуникацију с публиком имам путем живих наступа. Можда и због тога што су речи генерално девалвирале. Данас те људи уопште не слушају шта им говориш, само чекају на свој ред да они теби нешто кажу. Људи су данас фокусирани само на себе, сликају своје лице сваки дан и раскошно дијеле своју приватност на друштвеним мрежама Лоша је с „Плавим оркестром" у раној младости достигао енормну популарност, да би се послије сврстао међу најцијењеније композиторе музике за филмове и серије на овим просторима. Но, његов идеал је нешто друго.

- Знате када је човјек слободан? Човјек је слободан када не осјећа потребу да оставља утисак пред другим људским бићима. Ја, очито, још нисам остварио тај идеал - рекао је својевремено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана