Гдје је данас и чиме се бави Мала Мо

Г.С.
Гдје је данас и чиме се бави Мала Мо

Многи се питају гдје је данас и чиме се бави Моника Селеш, која је, прије много година, доживјела велику трагедију.

Чувена српска тенисерка Моника Селеш, данас слави 50. рођендан. Након што јој је живот приредио многе изазове, које је успјешно превазишла, она данас и те како има разлога за славље.

Рођена је другог децембра 1973. године, у породици мађарског цртача стрипова Кароља и професорке историје Естер. Има старијег брата Золтана, захваљујући којем је и узела рекет у руке. На паркингу испред зграде у којој су живјели, отац јој је умјесто мреже везивао канап за бранике два аутомобила, а његова ћерка је по цио дан увјежбавала покрете који су је касније прославили као спортисткињу. Тако се развила њена љубав према "бијелом спорту", а она је постала једна од најбољих тенисерки свијета.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monica Seles (@monicaseles10s)

Ко је прати на Инстаграму зна чему је у посљедње вријеме посвећена. То је, прије свега, здрав живот, што може да потврди и њена линија, коју је до савршенства довела захваљујући специјалном режиму исхране, редовном вјежбању и боравку у природи, за шта сунчана Флорида, гдје већ деценијама живи, пружа одличне услове. Своје пратиоце често позива да јој се придруже у спортским изазовима као што је брза шетња кроз шуму или вожња бицикла, својеврсна такмичења у стилу "ко дуже издржи".

Међу Моникиним омиљеним дисциплинама посљедњих година је и кување. Строго води рачуна о храни, мада нам је једна фотографија открила да некад умије и да "згријеши" са омиљеним колачима.

Иначе, серију Моникиних тријумфа прекинуо је трагичан догађај који се одиграо на терену. Наиме, бројна телевизијска публика 30. априла 1993. пратила је меч Монике Селеш и Магдалене Малејеве у четвртфиналу турнира у Хамбургу, када је Гинтер Пархе, опсесивни обожавалац Штефи Граф, највеће Моникине ривалке, ножем гађао свјетску тениску звијезду. Ударац је задобила у кичму, између лопатица. Убрзо након инцидента, она је приватним авионом пребачена у САД на лијечење и рехабилитацију, а због онога што јој се десило плакали су многи, међу њима и бројни обожаваоци из Србије, пренсои Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана