Фотографисање у кади пуној долара: У Травнику отворен први селфи музеј у БиХ

ГС
Foto: Селфи музеј Травник

Први селфи музеј у Босни и Херцеговини отворен је у четвртак навечер у Травнику, а већ данас примиће прве посјетитеље који ће моћи уживати у необичним, али свима занимљивим инсталацијама.

Идеју о селфи музеју у Босни и Херцеговини реализовала је Мерима Хабибовић уз партнере пројекта Центар за едукацију младих, Регионалну економску заједницу РЕЗ Зеница, Опћину Травник и Фондацију Мозаик, а све с циљем да се и грађанима Босне и Херцеговине понуди нешто ново, преноси ''Кликс''.

"Музеј је посвећен модерним верзијама аутопортрета и публици друштвених мрежа, а осмишљен је по узору на стране музеје, али с новим инсталацијама и реквизитима. Ентеријер музеја сачињен је од низа инсталација, визуално привлачних и добро освијетљених, спремних за савршену фотографију или видеозапис", казала је Хабибовић.

Додала је да велика Барби кућа, цвјетна љуљачка, када напуњена доларима који падају с неба, бисерни базен, џиновски колачи и лизалице плијене пажњу посјетилаца који су имали прилику већ синоћ посјетити музеј на адреси Улица шехида Ламела 7 у Травнику.

Из Музеја су казали да су цијене приступачне те да се уствари плаћа по минутама боравка.

"Улаз се наплаћује по дужини боравка, па тако за 30 минута плаћате 5 КМ, породична карта (2+2) је 15 КМ, а постоји и могућност унајмљивања музеја по сату. Иновативни Селфие Мусеум не служи само за фотографисање, него и за забаву и добар провод свих генерација. Сви они који су љубитељи добрих фотографија, друштвених мрежа и нових технологија опћенито моћи ће да створе своја модерна умјетничка дјела и да буду дио њих, а не само посматрачи. Све што посјетиоцима треба јесу добра воља и мобител или фотоапарат", поручила је Хабибовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана