Фатална Црногорка умало изазвала грађански рат

GS
Фатална Црногорка умало изазвала грађански рат

Саша Монтенегро је једно од најзначајнијих имена мексичке кинематографије, али је због љубави са предсjедником њен живот обиљежио велики скандал.

Звијезда мексичке кинематографије Александра Аћимовић Поповић, познатија по надимку Саша Монтенегро је прелијепа жена са наших простора, али се већ као мала са својом породицом преселила у Аргентину. Студирала је новинарство и обожава да путује, а један одлазак у Мексико јој је промијенио живот из корена.
Ванвременска љепота ове Црногорке и харизма којом је плијенила донијеле су јој занимљиве пословне понуде, које су јој омогућиле да постане једна од својевремено најпопуларнијих мексичких глумица.
Саша је прво радила као модел, а потом и као глумица у чувеним мексичким сапуницама. Њени ангажмаи су привукли пажњу многобројних редитеља, те је већ 1971. године имала и своју прву филмску улогу у остварењу „Љубавни сан“.

Како је стицала све већу популарност, за њено име се чуло у цијелом свијету, а то јој је омогућило и да буде у контакту са најмоћнијим људима тога времена. У јеку своје славе упознаје и Хосеа Лопеза Портиља, предсједника Мексичке Републике од 1976. до 1982. године. А тај сусрет умногоме мијења њену судбину.

Имала је буран љубавни живот. Наиме, врло брзо послије упознавања Хосеа Лопеза, отпочиње романсу са њим, иако је он већ био у дугогодишњем браку. Када је бомбастична вијест одјекнула у јавности, настао је скандал невиђених размјера. Њихова љубав је дословно подијелила земљу, док су их једну у потпуности подржавали, други су их најстрашније осуђивали. 

Убрзо су добии двоје дјеце - ћерку Набилу и сина Александра. Али, везу су озваничи браком тек 1995 године и то када је Кармен, супруга предсједника, преминула. Та чињеница је изазвали још више гњева у мексичкој јавности, а конзтроверзе о Саши су постајале све бројније.

Ова љепотица више није могла да издржи огроман притисак са свих страна и повукла је драстичан потез - скроз се повукла из медија и глуме, те се фокусирала само на бригу о породици и деци. И љубав са Портиљом је доживјела крах почетко 2000-их, а разлог зашто су хтјели да се разведу није познат. Међутим, бракоразводна парница никада није окончана, јер је Хосе изненада преминуо у фебруару 2004. године усљед срчаних проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана