Ево у чему је тајна најдуговјечнијих људи на свијету

ГС
Ево у чему је тајна најдуговјечнијих људи на свијету

Податак да људи са Хималаја живе дуже од осталих наводи на питање зашто је тако. Наиме, разлог њиховог виталног и снажног изгледа али и дугог живота лежи у животним навикама, које је остатак свијета запоставио.

Пуно спавају

Важно је одмарати и спавати онолико колико је тијелу потребно, а то људи са Хималаја врло добро знају. Сан је од велике важности како за тијело тако и за ум, јер смањује ниво хормона стреса. Препоручује се најмање седам сати сна.

Опуштање у природи

Природно окружење елеминише стрес и депресију. Живот у складу с природом је сигурно рецепт за дуг живот. Поједини становници Хималаја користе етерична уља која умирују и побољшавају расположење.

Конзумирају нар

Нар је познат по бројним позитивним утицајима по здравље, а његова најбитнија предност је та да поспјешује здравље срца. Спроведена истраживања су открила да нар садржи природне материје које поспјешују рад цјелокупног кардиоваскуларног система.

Једу гоји бобице и кардамон

Гоји бобице су један од главних елемената који тибетанском становништву помаже да живи 20 година дуже од остатка популације. Бобице су одличан извор гвожђа и витамина Ц. Кардамон је одличан у случају проблема са варењем или у случају надутости. Додаје се једна кашичица кардамона у чај или кафу. Истраживања су показала да кардамон може помоћи у смањењу постотка висцералне масти, односно масти која окружује унутрашње органе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана