Душан пронашао тек рођену дивљу свињу, дао јој име Корона ВИДЕО

dnevnik.hr
Foto: Printscreen/Facebook

Један случајан сусрет током шетње кроз шуму био је довољан да познати хрватски глумац Душан Бућан, донесе кући новог љубимца и то, ни мање ни више, него дивљу свињу.

Корона, како гласи име пријатељски расположеној и припитомљеној дивљој свињи, изгледа да прија снијег који је пао у Хрватској, те је током разговора Душана и новинарке портала Дневник, весело трчкарала око њих.

Како је рекао у интервјуу, Корону је пронашао у шуми још као бебу и све док је било могуће, боравила је унутар куће.

– Ја сам шетао по шуми и једноставно сам је нашао. Била је сама, имала је пупчану врпцу, а мајке није било. Тако да сам рекао: "Водим те кући да те спасим од милиости и немилости шуме". Била је у кући цијело вријеме, као прави кућни љубимац, али онда је почела да смрди и добила је излаз – рекао је он за портал Дневник.

Необично име које је добила ова симпатична дивља свиња, резултат је пандемије која траје већ годину дана на глобалном нивоу. Како је рекао, да је пронашао мушко прасе, опет би име било звучно и непопуларно – Ковид.

– Наводно могу да имају и до 300 кила, мада не вуерујем да ће имати толико. Не бих волио да замислим како изгледа да се 300 кила залети ка мени. Име Корона је добила зато што је нађена у вријеме короне. Да је била мушко, звала би се Ковид – каже Душан кроз смијех.

Што се тиче коментара других људи на рачун његовог љубимца, Душан додаје како је најопаснија животиња на свијету, сам човјек, док саму Корону описује као веселог и доброг љубимца.

– Ми људи имамо тенденције да увијек доживљавамо нешто као непријатеља све док га не упознамо. Знам да пуно људи каже "Јој, па ићи ћеш у природу, па ћете напасти дивље свиње – као да су хорде зла које ће трчати за тобом. Што опште није истина, човјек је највећа животиња и оне се њега боје. Ово биће је заправо једно добро и весело биће – рекао је он за портал Дневник.

Забава коју Корона највише воли

– Кажу да се свиње могу научити разним триковима, али ја не знам, нисмо се нешто посебно тиме бавили. Понекад хоће да скочи горе, понекад неће. Воли да се игра са лоптом, то јој је забавно. Игра се са свиме, али највише са њушком. Воли да се мази, да се игра са псима… – рекао је он док је гађао Корону снијегом, на шта она баш и није обраћала пажњу.

Корона ипак има нешто чему не може да одоли – храну за псе. Како је Душан рекао, након тога, може све, али највише воли да легне на бок и ужива у масажи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана