Дуго скривана тајна Тихомира Станића: Глумац се родио на овом необичном мјесту

ГС
Foto: Агенције

Тихомир Станић је један од најпопуларнијих домаћих глумаца, а публика га је посебно завољела у серији "Убица мог оца" чија се шеста сезона сада премијерно приказује.

И како се о чувеном Тики много тога зна, мало ко је упознат са детаљима његовог живота прије него што је почео да се бави глумом. Тихомир је одувијек волио да чита, а велики значај за њега увијек су имали Милош Црњански и Иво Андрић. Сада је открио и зашто су баш ови писци толико значајни за њега, као и да се родио на јако необичном мјесту:

- Пошто сам се родио у школи, један ходник је делио моју спаваћу собу од школске библиотеке и биле су ми доступне све те књиге из њеног фонда, а имао сам и страст за читањем. Велику, огромну страст и чак сам бежао са часова физичког да бих читао. Уз све што сам читао, можда понекад и у невреме, Андрићева проза и поезија Црњанског биле су ми најпиткије и најбоље сам их разумео, чини ми се, у свим периодима живота. Можда сам тако и научио слова, али сигурно сам на Андрићевим делима одрастао и све што сам читао касније сам мерио тиме. То је била нека врста еталона у мојој младости и одрастању.

Тихомир Станић је рођен у Шешковцима, а дјетињство је провео у Козарској Дубици, гдје му је отац био учитељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана