Дресер паса открива: Уколико желите њежног пса, ове три расе су најбоље рјешење

ГС
Кучићи
Foto: Агенције | Кучићи

На ТикТоку постоји прегршт занимљивих видеа, а често и многи стручњаци причају на разне теме, објашњавају и рјешавају свакодневне недоумице које многи од нас имају.

Међу њима је и дресер паса из Уједињеног Краљевства, Вил Атертон који на овој друштвеној мрежи често прича о својим искуствима и радо даје савјете. Овог пута се осврнуо на најњежније пасмине и дао препоруку за неколико њих, у случају да таквог пса желите да гајите.

Он је снимио видео који је објавио на свом ТикТок профилу, а у њему је објаснио да често помаже људима да одаберу најбољу могућу расу за свој дом, те да многи траже пса који ће бити њежан и који се неће ризично понашати.

Његова препорука, у тој категорији, јесу ове пасмине.

Кавалијер шпанијел краља Чарлса

- За све оне који траже мањег пса увијек препоручујем кавалијер шпанијела краља Чарлса - рекао је и објаснио да са њима никада не можете да погријешите.

- Скоро никада немају озбиљне проблеме у понашању, јако су умиљати, лако их је дресирати и једноставно су одлична пасмина - рекао је.

Хртови

- Ако желите нешто већег пса средњег раста, погледајте хртове, поготово оне мало старије које треба удомити - рекао је, додајући:

- Супротно увреженом мишљењу, они су врло опуштени и врло њежни.

Њуфаундленд

Када је ријеч о великим расама паса, Вил је издвојио пасмину њуфаундленд. Како је његово искуство показало, у питању је најмирнија, најопуштенија и најњежнија пасмина у тој категорији. Иначе, ријеч је о пасмини која припада највећим пасминама паса на свијету. Мужјаци су тешки између 60 и 70 килограма, док су женке тешке од 45 до 55 килограма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана