Дјелотворни трикови: Како се ријешити подочњака и кесица испод очију?

ГС
Дјелотворни трикови: Како се ријешити подочњака и кесица испод очију?

Како прикрити подочњаке, како се истих ријешити и да ли је исто могуће применити на кесицама испод очију?

Колико год трендова да се смјени, година - деценија да прође, козметички производи еволуирају и процеси у производњи шминке и производа за негу се максимално развију, ово је питање које се и даље најчешће поставља сваком шминкеру на планети.

И разумљиво је зашто је тако, наши подочњаци су природно тамнији од остатка коже нашег лица, јер је кожа тања са много крвих судова. Такође, ово је најосетљивији део нашег лица, што га чини склоним надутости након касних ноћних сесија "Нетфлиxа".

Срећом, решења постоје. Не коначна и потпуна, али постоје. Кесице чаја од камилице, кришке краставца или коцкице леда. Постоји прегршт начина да смањите надутост и ублажите тамне колутове у овом пределу лица, али све су то решења за које је потребно време, које углавном немамо. Оно што имамо јесте шминка и професионалне шминкере да нам открију тајне свог заната, ево шта је најновије шта су са нама поделили, а шта су открили у последњих неколико година рада.

Припремите кожу

Не, не мисли се на прајмер, већ заиста припремите кожу - за сву ону шминку која је чека уколико сте озбиљни и одлучни у намери прикривања подочњака. Хидратантна крема је оно што вам треба као подлога. Нанесите кап креме за очи на врх домалог прста (који има најлакши додир) и лагано је утапкајте дуж подручја испод очију. Обавезно користите искључиво крему за подручју неге око очију, не обичну хидратантну крему за лице. Ове креме су посебно формулисане за негу осетљиве и танке коже која се налази испод очију. Крема за очи чини да кожа у том пределу изгледа једрије, а вене и капилари да изгледају мање видљиво. Пробајте и неку од крема исте формулације али са пигментима који рефлектују светлост, да бисте додатно посветлили подручје, те са кофеином који утичу на појаву крвних судова у кожи, а ту је и нежан састојак за осветљивање коже - витамин К.

Уколико је већи проблем надутост, а не тамна боја подочњака, онда можете да пробате са хладним геловима (хладни ваљак такође ради посао). Држите их у фрижидеру најмање 15 минута, а затим их стваите испод очију за тренутни ефекта хлађења и уклањања отицања.

Почните да користите колор коректор

Подочњаци су често праћени хиперпигментацијом због накупљања крви у том подручју, које може изгледати љубичасто или плаво. Уколико немате подочњаке прескочите овај корак и пређите на следећи.

Уколико као подлогу пре обичног коректора користите онај у боји, добићете значајно бољи ефекат прикривања. Дакле, пробајте колор коректор комплементарних тонова и након креме нанесите га на подочњаке. Прајмерисање овог подручја колор коректором неутралисаће било коју несавршеност коју желите да сакријете. Користите комплементарне боје (оне које су супротне у кругу боја) не би ли поништиле једна другу. Дакле, требало би да посегнете за топлим нијансама брескве, жуте и наранџасте.

Контуришите кесице испод очију

Да, добро сте прочитали. Шта вам је потребно нешто чвршћи коректор две до три нијансе светлији од тона ваше коже, који ћете нанети на само дно ваших подочњака. Зашто испод а на преко? Шминкери мају врло логично објашњење: Овај трик ствара илузију подизања, баш као што то чини контурисање на вашим јагодицама. Овај визуелни трик подићи ће околну кожу и учинити да се повуку сви набори који настају због надутости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана