Дјед Милош Никитовић има скоро 100 година, а још увијек вози без проблема

Г.С.
Дјед Милош Никитовић има скоро 100 година, а још увијек вози без проблема

Да су године само број показују нам "возачка прича" једног 97-годишњег дједа. Милош Никитовић је понио титулу најстаријег возача у Пожеги.

Иако гази десету деценију, Милош још увијек зна да се провоза аутомобилом. А да се опрезнијом вожњом и придржавањем прописа може безбрижно дочекати пензија и уживати у животу, Милошу су потврдили и љекари који су му на прегледу констатовали виталност и продужили возачку дозволу за још двије године.

– Ја сам 1953. полагао возачки испит. И од тада више никада нисам имао проблема. Ниједног минута ми није одузета возачка дозвола. Тридесет пет година сам возио у фирми, путничка кола, директора возио. Али никада нисам имао никаквих проблема, ништа, ништа – наглашава Милош.

Милош каже да форму одржава кретањем на сопствени погон, а у доброј кондицији је и његов брат. За дуговечност сматра да је заслужна генетика од мајке која је живјела 97 година.

– Брат је старији мало од мене. Није мало, двије године. Али је исто, још увијек се креће, исто је све. Само он не носи штап. И ја га носим онако, не знам ни ја ради чега – додаје Никитовић.

Безбрижност у пензионерским данима ужива и захваљујући бризи синова, на које се поноси.

"Милион километара без удеса"

– Милош је врло био поносан на тај посао који је радио. Најприје је возио трактор, кад је дошао из војске, па први комбајн… И на срећу та његова каријера је била врло успјешна да није имао неке пехове. И ево, завршио је ту каријеру као возач, возећи путнички аутомобил, такође милион километара без удеса – напомиње Милошев син, Миле Никитовић.

Данас он слуша млађе, а како му живот није био лак, потомству је пренио најважнију лекцију.

– Ја сам увијек рјешавао те проблеме успут и све изађе како ваља на крају. Човјек, не треба никад да се запусти, увијек нека размишља да увијек постоји сутра – поручује витални Милош Никитовић.

Тако је као возач обишао и Европу, а свуда се сналазио само на матерњем језику. Зато треба чувати коријене и традицију, тврди Милош, који ведрином и хумором често соколи млађе од себе, пише РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана