Датум рођења одређује правац у животу: Када се рађају умјетници, када политичари, а када генијални умови

ГС
Датум рођења одређује правац у животу: Када се рађају умјетници, када политичари, а када генијални умови

Комбинације неких бројева су једноставно осуђене на пословни неуспјех. Пројекат тако може пропасти због лоше комуникације или ако два броја са дијаметрално супротним приступима пословним питањима сарађују

По својој индивидуалности и оригиналности истаћи ће се рођени 4, 13, 22. и 31. у месецу. То су људи који не подносе ауторитет или наметање пословних правила 

Дан рођења одређује наш пословни потенцијал и могућности, па су рођени 1. и 10. у мјесецу лидери који захваљујући упорности и амбицији брзо напредују. Многи од њих су на позицијама као вође тимова, шефови, директори или менаџери.

За разлику од њих, рођени 11., 12., 16., 18., 26., 28. и 29. тешко остварују пословне циљеве. Иако могу да напредују и остварују добре резултате, њихов пословни пут често је посут трњем. Често наилазе на превару и непоштене сараднике, па морају да пазе са ким се друже.

По својој индивидуалности и оригиналности истаћи ће се рођени 4, 13, 22. и 31. у месецу. То су људи који не подносе ауторитет или наметање пословних правила. Они могу дати све од себе ако им се да на слободу – тада су најкреативнији. Не сналазе се у већој групи, често су бунтовни и воле да раде на свој начин. Стога није чудно што се одлучују за самозапошљавање, па су веома успјешни занатлије, односно приватни предузетници.

Они који су рођени 2., 6., 15., 20. и 24. су умјетничке душе. Веома су шармантни и друштвени и популарни у радном окружењу. Креативни су и истичу се у уметничким областима, тако да међу њима има много музичара, плесача, сликара и писаца.

Високим амбицијама истичу се они под бројем 8, 17 и 26. Иако им није лако напредовати, истичу се по практичности, темељности и озбиљности. Веома су поуздани, знају да чувају поверљиве информације и имају јак осећај одговорности. Често су усамљени јер дјелују резервисано, али су заправо веома осјетљиви. Многи од њих се баве политиком.


Комбинације за уништавање

Комбинације неких бројева су једноставно осуђене на пословни неуспјех. Пројекат тако може пропасти због лоше комуникације или ако два броја са дијаметрално супротним приступима пословним питањима сарађују. Тако, на примјер, рођени 2., 11., 20. и 29. не слажу се са бројевима 8, 9, 17 и 26 због различитог карактера. Први су превише осјетљиви  и у свом раду користе интуицију, док су други реалисти који се воде чистом логиком. Тешко их је координирати, па се такве сарадње лако прекидају.

Исто се дешава и са рођенима 4., 13., 22. и 31. То су људи који воле да доносе своје одлуке и не толеришу било какав притисак или принуду, а бројеви 8, 19 и 26 су склони овим особинама. 


Пословно партнерство између ових бројева неће моћи дуго да траје, а још је горе ако је међу њима неко подређен и надређен - може доћи до великих неспоразума, па чак и до отказивања сарадње. Деветке и сви рођени 18. и 27. у мјесецу су по природи веома енергични, импулсивни и смјели, што ствара колизију ако послују са двојкама и четворкама, који су прилично самовољни и независни, па не воле ауторитет, импулсивност и нетактичност којој су склоне деветке.

1. Продорни и амбициозни знају шта желе

Имате јаку индивидуалност и самопоуздање, тако да добро знате шта желите. Напредујете кроз продорност и способности. Одговарају вам сви менаџерски послови, тако да међу вама има много шефова, директора и менаџера.

2. Музичар и дипломата немирног духа

Припадате интуитивним и осјетљивим људима. Немирне сте природе и стално тражите промјене. Волите путовања, па сте најсрећнији у пословима који вам омогућавају да се крећете. Обдарени сте за дипломатију, музику и све облике умјтничког изражавања.

3. Најбоље функционишете самостално

Оптимиста сте, енергични и комуникативни, тако да вам одговарају сва говорничка занимања, а ваш дар за писмено изражавање чини вас плодним писцима и новинарима. Поносни сте и не волите подређени положај, па многи од вас стварају самосталну каријеру.

4. Оригиналност вас води до истраживача

У свом раду показујете посебне квалитете, па се истичете иновативношћу и оригиналним идејама. Имате модеран поглед на свијет и волите техничке послове, па вам одговарају информатика, програмирање и истраживачки рад. Понекад сте превише тврдоглави и непопустљиви.

5. Веома добро процијењујете ситуације

Обдарени сте комуникацијским вештинама, тако да сте веома пријатан сарадник, али и вешт трговац. Одлични сте у писању, пословним и финансијским пословима. Склони сте променама и ризицима, у чему имате много успеха. Ви сте практични и веома реални у својим процјенама људи и ситуација.

6. Број који носе умјетници

Имате изражен умјетнички сензибилитет и машту, па се многи од вас баве умјетношћу, посебно пјевањем, компоновањем, дизајном или модом. Лако склапате продуктивне партнерске односе, ау односима вас краси веома пријатно и љубазно држање.

7. Недјеље су као створене за филм

Ако сте рођени седмог дана у мејсецу, интуиција је ваш драгоцијени савезник. Просуђујете људе непогрешиво и доносите квалитетне одлуке. Недеље су глумци или раде у филмској индустрији. Одлични сте у јавном говору, а неки теже духовном знању.

8. Реалност је ваш водич

Практични сте и темељни, чврсто стојите на земљи и не заносите се нереалним стварима. Изузетно сте амбициозни и стрпљиво градите своју каријеру. У зрелим годинама постижете велики успех захваљујући упорности и труду. Добро се сналазите као политичар или дипломата.

9. Имате све квалитете лидера

Енергични сте, храбри и смјели, па знате како да се афирмишете у послу. Посједујете све квалитете лидера, изузетно сте снажног карактера, ваше мисли су прецизне и јасне, па се истичете у пословима који захтијевају акцију и брзе одлуке. Одлични сте као професионални спортисти.

10. Организација и спретност су ваши адути

Ви сте агилни и имате урођене лидерске квалитете, тако да се најбоље осјећате на лидерској позицији. Знате како да наметнете своје идеје и да истакнете најбоље квалитете. Организовани сте, одлично се носите са стресом и хаотичним ситуацијама. Ви сте одлични пројектни менаџери и шефови.

11. У себи имате скривену праву креативну особу

У послу вас води интуиција. Тактични сте, помирљиви и увек спремни на договор и сарадњу. Уметнички сте надарени и креативни. Жудите за променом, па вам брзо досади превише статичан посао. Превише сте осјетљиви, па вас је лако увредити.

12. Рођени банкари и адвокати

Ви сте оптимистични и добронамерни, али пазите да ове квалитете не искористе они који би могли да напредују на основу ваших заслуга. Зато отворите очи и пазите с ким сарађујете. Одлични сте у спорту, банкарству, образовању и правним пословима.

13. Број иза којег се крију иноватори

Инвентивни сте и сналажљиви, па се добро сналазите у готово сваком послу. Што је проблем већи, то је слађи изазов да га ријешите што пре. Одлични сте у програмирању, информатици и раду у науци. Међу вама је много успјешних иноватора.

14. Можете учинити све: можете писати и знате како да се носите са новцем

Британци сте и одлични сте у писању, тако да међу вама има много новинара, писаца, композитора, преводилаца и професора. Ваша трговина је такође добра, а ви сте паметни са новцем и добро зарађујете. Тактични сте и знате како да се носите са најпроблематичнијим људима.

15. Имате изузетан дар за умјетност

Ви сте флексибилни, љубазни и увијек спремни да помогнете својим колегама. Омиљени сте у пословном окружењу јер сте толерантни. Дара сте за умјетност и улепшавање, па међу вама има много фризера, козметичара, шминкера, као и музичара и умјетника.

16. Неисцрпна машта и јака интуиција

Имате веома јаку интуицију, која вам помаже када се суочите са пословним проблемом. Пуни сте неисцрпне маште, што вас чини врсним умјетником, а одговарају вам послови везани за глуму, сликарство, скулптуру, фотографију, моду.

17. Систематичари у души знају како да воде тим

Имате снажан карактер и веома сте пажљиви у контактима са људима. Пажљиво бирате сараднике и увијек направите добар избор. На послу се истичете марљивошћу, упорношћу и систематичношћу. Имате осјећај за организацију и одлични сте као вођа тима.

18. Само вас дисциплина води у послу

По природи сте храбри и страствени, па се улажете у посао до краја, често изгарајући на радном мјесту. Чувајте се исцрпљености, као и своје директности због које често долазите до сукоба са колегама. Рођени сте да будете спортски тренер, војник или хирург.

19. Покретачи нових трендова

Срећан број 19 доноси вам велики пословни успјех, посебно у другом дијелу живота. Имате велику енергију и ентузијазам. Дух лидера вас често ставља на врх пословне љествице. Ви сте покретач нових пословних трендова и пуни оригиналних идеја.

20. Својом добротом освајате све своје колеге

Умјетничка сте душа, па се сналазите у пословима где треба да искажете своју креативност. Можете пронаћи свој пут у сликарству, музици, модном дизајну или као веб дизајнер. По природи сте љубазни, што је један од разлога зашто сте популарни на послу.

21. Нема проблема - ријешите све

Мало када те неки проблем може избацити из колосека. Увек имате добра и креативна решења, а у свом послу карактерише вас предузимљивост. Послије тридесете године чека вас велики успјех. Имате послове који вас доводе у контакт са људима.

22. Сви ти завиде на оригиналности

Имате оригиналан дух, идеје и иницијативу. Али многи вам завиде, и како понекад погрешно процијените, чувајте се сопствених заблуда, као и непоштених колега. Због своје хумане природе, одлични сте психолози,љекари, одговарају вам стручна занимања.

23. Имате спретне руке и аналитичке способности

Ви сте интелигентни, сналажљиви и брзо размишљате са вјештим рукама, па вам одговарају опипљиви и прецизни задаци. Аналитични сте и имате добро памћење и мало тога може да измакне вашој оштрој пажњи. Ви сте одличан продавац, писац, наставник или новинар.

24. Рођени сликари, вајари и музичари

Љубазне сте и пријатне природе, па остварујете успешне пословне односе. Креативни дух вас води стазама умјетности, па међу вама има много сликара, вајара, плесача, балерина, музичара. Најбоље сарађујете са женама на радном мјесту.

25. Труд и рад ће се исплатити

Разборити сте и толерантни, па вам одговарају занимања везана за рад са људима. Међу вама има глумаца, фотографа, али и оних који се баве алтернативном медицином. Након напорног рада, у другом дијелу живота постижете пословни успјех.

26. Пазите како бирате сараднике

Амбициозни сте, практични и веома пажљиви. Добро се сналазите у пословима који захтијевају систематичност, логичну процену и дубоку концентрацију. Али будите опрезни при избору пословних партнера. Најбоље је да сами водите послове.

27. Број који вам доноси репутацију

Борбени сте и независног духа и лако напредујете. Овај број користи онима који се баве медицином, спортом, војном професијом или раде у индустрији. Такође ће донијети славу онима који се баве интелектуалним радом, посебно књижевношћу.

28. Лидери треба да пазе на сараднике

Самоуверени сте и комуникативни и са лакоћом се изражавате. Пазите коме вјерујете, јер разочарања нису искључена. Најбоље се сналазите у пословима где је комуникација кључна – одличан сте продавац, туристички агент или водич.

29. Пацијенти су створени за здравствену заштиту

По природи сте стрпљиви и имате добар осјећај за прецизне задатке. Са колегама сте у добрим односима, иако ће вас понекад разочарати. Највише вам одговарају послови у здравству као што су љекари опште праксе, медицинске сестре и психотерапеути.

30. Образовање је ваш први позив у животу

Рођени сте под срећним бројем 30, што указује на велике могућности за стицање знања. Бићете образовани током цијелог живота. Успјешни сте као предавач, професор, писац или сценариста. Вредни сте и упорни и не одустајете док не постигнете свој циљ.

31. Рођен за приватно предузеће

Ви сте другачији од других, највише због своје оригиналности. Тешко прихватате правила и норме понашања, што може изазвати сукобе у радном окружењу. Највише вам одговара самостална дјелатност, тако да сте одлични као приватни предузетник, преноси vecernji.hr

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана