Да ли знате гдје је најбоље сипати прашак за веш?

Срна
Да ли знате гдје је најбоље сипати прашак за веш?

Већина људи мисли да је прање одјеће у веш машини једноставан процес – прљав веш се убаци у бубањ, затворе се врата, у преграду се сипају прашак и омекшивач и машина се подеси на жељени циклус. Али послије завршетка прања дочека их непријатно изненађење.

 Рубље није потпуно чисто, а ни мирис није најпријатнији.

Можда је проблем у начину на који сипате прашак у веш машину.

Наиме, дјевојка по имену Беки Марфи, која на ТикТоку често објављује разне трикове за чишћење, тврди да је грешка убацити прашак за веш у намијењену преграду, већ да је много боље ставити га директно у бубањ.

„Шокирана сам колико људи ово није знало“, написала је она уз видео, додајући да стављање прашка у намијењени дио може да оштети машину.

Она, такође, тврди да ће се веш много боље опрати када прашак ставите директно у бубањ јер вода тако боље запјени, а опрани веш има интензивнији мирис.

И док су се у коментарима јавили неки који тврде да Бекин трик заиста функционише, други кажу да им није јасно чему онда уопште служе преграде за прашак и омекшивач на машинама.

Ако одлучите да прашак убаците директно у бубањ машине, морате да поведете рачуна о једном – да не ставите превише веша јер то може да спријечи да се прашак отопи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана