Да ли жене воле "лоше момке"?

ГС
Да ли жене воле "лоше момке"?

Опште је познат клише да жене воле "лоше момке", али то је само још један од показатеља да мушкарци, заиста, уопште не познају жене.

Од кад је света и века мушкарци покушавају да докуче шта је то што жене желе... Писане су студије, снимани су филмови, надахнуте су песме овим феноменом и...

Иако многе студије показују да жене воле лоше момке, истина је да они женама јесу привлачни и интересантни, али ретко која девојка би се одлучила на то да остане са таквим момком на дуже стазе.

Свака жена жели да се осећа заштићеном, а нико јој неће пружити осећај сигурности као момак пун самопоуздања и који без устручавања исказује своје мишљење.

Поред тога, свака жена се понекад нађе у животној фази када јој је потребно мало авантуре, а где се налази лош момак, сигурно се налази и добра забава. Уједно, атрактивни мушкарци увек ће пре окупирати пажњу жена него добрице. Занимљивији су (али само на први поглед), бучнији и девојке стичу утисак да могу да их ослободе и заштите истовремено.

Радмила Вујић Бојовић, психолог и психотерапеут, истиче да су жене еволуирале у односу на појам "лошег момка".

"Девојке желе, пре свега да заштите себе. Данас су жене образоване, еманциповане, самосвесне, па самим тим мења се и концепт жудње за "лошим момком". Чак су и млађе девојке свесније и паметније", истиче Радмила Вујић Бојовић.

У прилог томе да жене ипак желе добрице утиче и чињеница да се данас оне касније одлучују на то да ступе у брак. Зато током забављања стекну искуство и утврде какав момак који им прија. Дјевојке и жене пажљивије бирају свог животног партнера.

"Данас се касније ступа у брачну заједницу, али се и раније стиче искуство. Жене су изашле из периода када су други бирали партнера уместо њих. Одабир је сада ствар личног избора, а након периода забављања, жена има свест, знање и слободу да самостално одабере партнера", рекла је Радмила Вујић Бојовић, психолог и психотерапеут.

Разлике између полова нису више толико изражене. Одложено ступање у брак даје женама слободу да боље процјене свог изабраника, што у великом броју случајева ипак не буде "лош момак", преноси b92.net.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана