Четири особине које жену чине невјероватном мајком

GS
Foto: Facebook

Мајчинство може бити захтјевно, али и предивно искуство. Сваки осмијех или загрљај д‌јетета чини све изазове вриједним. Ипак, нису сви створени или спремни за те изазове. Терапеуткиња и мајка петеро д‌јеце, Katherine Agranovich, открила је четири особине које жену чине невјероватном мајком.

Свјесна је својих слабости: "Добра мајка свјесна је својих слабости, али изнад свега воли своју д‌јецу. У сталној је потрази за промјенама које треба провести како би побољшала живот своје д‌јеце", каже терапеуткиња за YourTango.

Примјер је у расту и развоју: Жена која непрестано улаже у свој лични развој биће добра мајка, тврди Agranovich. "Побољшање себе узрокује да се динамика њеног дома развије у миран, складан ток. Тај мир и смиреност улива осјећај сигурности у њену д‌јецу", појаснила је.

Удовољава својим потребама и несебична је: "Добра мајка руча с пријатељима, бави се својим интелектуалним и креативним активностима те ужива у својим хобијима. Уосталом, она је своја особа и њене потребе су важне. Себе доживљава као равноправног члана круга људи до којих јој је стало", наводи терапеуткиња.

Искрена је и признаје своје грешке: Agranovich истиче да добра мајка увијек преузима одговорност за своје поступке и грешке. "Кад виче на своју д‌јецу, извињава се. Кад заборави на њихову школску представу, искрено јој је жао и то каже, признајући своје грешке. Довољно је храбра да води аутентичне разговоре са својом д‌јецом", закључује терапеуткиња, пренлси Индекс.хр.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана