Чарлс прекинуо 185 година дугу традицију, уводи нешто што до сада нико није смио

Г.С.
Чарлс прекинуо 185 година дугу традицију, уводи нешто што до сада нико није смио

Краљ Чарлс III. прекинуће традицију дугу 185 година, јављају британски медији. Чарлс се неће уселити у Бакингемску палату, гдје су живјели сви британски краљеви и краљице - њих шест - од 1837. године, када је на трон дошла краљица Викторија.

Краљ Чарлс и његова супруга Камилла желе да њихова резиденција и даље буде “Clarence House”, који је удаљен пар минута хода од Бакингемске палате и гдје живе од 2003. године. Бакингемска палата ће и даље бити службено сједиште монархије, вјерује се да се Чарлс неће преселити тамо ни када 2027. буде у потпуности обновљена.

Чарлс сматра да Бакингемска палата није прилагођена модерном свијету

Извори из кругова краљевске породице за “Сандеј Тајмс” открили су да се Чарлс осјећа “врло пријатно” у Кларенс Хаусу, гдје је до 2002. живјела мајка краљице Елизабете. Чарлс сматра да Бакингемска палата није прилагођена модерном свијету и да није одржива ни у финансијском ни у еколошком смислу, рекао је исти извор.

Такође је додао да Чарлс жели да Бакингемску палату отвори јавности. “Препознао је да све мора еволуирати, а у модерној ери људи желе да улазе у палате. Он то подржава и сматра их јавним, а не приватним просторима”, речено је “Сандеј Тајмсу”.

Наводно се разматра да у Бакингемској палати буде отворена трајна изложба у част краљици Елизабети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана