Бог јој је одузео руке, али дао и крила: Велика исповјест Дејане Бачко која је постала мајка

ГС
Foto: Инстаграм

Сликарка и шампионка у паратеквондоу Дејана Бачко рођена је без руку, али и без ограничења, јер је она тако хтјела. Ове године остварила се у улози мајке, а за медије је открила и своје планове за 2024. годину.

Дејана Бачко се ове године остварила и у улози мајке и са својим партнером Марком Нежићем, добила ћерку Лару. За њу је 2023. била једна од најсрећнијих, а у интервјуу је открила колико ју је улога мајке промијенила.

 

"Да, дефинитивно јесте била најсрећнија година. Једна додатна одговорност, додатан изазов, али са друге стране осећај и љубав коју ни на један други начин не бих могла осетити у толикој мери. Иако сам дала себи доста паузе и одмора, крај 2023. сам се значајније посветила и својој сликарској каријери, а и поред тога сам покренула и активирала свој Јутјуб канал под називом “GIRL WITH WINGS” на којем смо за кратко време дошли до преко 600.000+пратилаца. Волимо да делимо свој свакодневни животни стил да другима и драго нам је да нашу љубав не држимо само за себе већ се шири даље", каже она за "Мондо" и додаје:

"Све је помало теже, али је све много лепше. Услед доста обавеза, а и Ларе дневну рутину немамо. Гледамо да се посветимо беби када је коме згодније и да остале обавезе одрадимо у току дана у складу са неким приоритетима. Углавном Марко буде тај који је више активан ноћу. Заиста ми пуно помаже и преко дана, али јако сам срећна и поносна на себе што сада имам храбрости, а и довољно вештина да могу сама да останем код куће са бебом и то без проблема. Пронашла сам начине како могу сама да је обучем, да је пресвучем, да је успавам, да је нахраним..."Почели смо да се забављамо од нове године 2019. на 2020. Упознали смо се чини ми се 2018. године на једној едукацији о исхрани којој сам присуствовала, а водио ју је Марко.

 

"Од како смо почели да се забављамо једно у другоме смо препознали пуно одличних ствари и карактерних особина које нам се обома свиђају. Он је авантуриста и воли активан живот, “нема мира”, па се мени допао његов став, како размишља и како живи. А са друге стране њему се допало то што сам увек позитивна, што ретко на шта кажем “НЕ” и што смо тако брзо кренули добро да функционишемо заједно. Оно сто је интересантно је да смо почели заједнички живот након само пар месеци везе. Онда се десила ситуација са изолацијом и то нас је још више зближило. Брже смо се упознали јер од самог почетка везе јако пуно времена проводимо заједно сваки дан"

Планови за 2024.

"Имамо циљеве које желимо да остваримо по питању наших каријера, бизниса који радимо заједно, по питању сликарства, али исто тако и по питању неких нових ствари које би волели да искусимо, сада већ заједно као породица. Такође смо се у претходних годину, две селили у неколико наврата тако да једва чекамо да нам се следеће године заврши нови стан у којем мислим да ћемо остати барем неко време. Захвална сам на свему сто се десило у 2023. и желим и себи, а и другима да на крају 2024. године имамо да прославимо још више лепих ствари које су се догодиле. А онај ко има циљ, план и зна шта жели, тај И хоће.

Дејана није све научила сама, породица, а највише мајка, су је бодрили у тешким тренуцима, па је поред основних активности, уз помоћ труда и талента, научила и да се нашминка, куца поруке на телефону, ради на рачунару, а једино што самостално не успијева је да веже косу и закопча фармерке.

 

"Ја могу да је загрлим. Можда не са обе руке, али ми направимо “сендвич” загрљај. Марко са једне стране, ја са друге, а Лара у средини. Најтеже ми је падало првих месец, до два дана док се ја још нисам опустила и док се нисам осећала сигурно да је сама подигнем својим ногама, пребацим са једног места на друго и слично. Чим је вратић мало ојачао, почела сам мало више да се опуштам, могу рећи да сам сада већ постала задовољна оним што могу и како сам превазишла тај страх. Ту ми је много помогла породица, и моја и Маркова, а нарочито он", закључује Дејана за Мондо и поручује:

"Не одустајте од својих циљева и не дозволите да свет промени ваш осмех, већ користите осмех да промените свет".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана