Био звијезда домаће денс сцене 90-их, а завршио као молер у Лондону VIDEO

Г.С.
Био звијезда домаће денс сцене 90-их, а завршио као молер у Лондону VIDEO

Када се генерацији која је деведесетих година прошлог вијека, а која је пратила денс сцену, помјене име Никола Костића, ријетко ко зна о коме се ради. Али када се каже Лимен нема ко га не зна.

Важио је за велику звијезду тог времена, снимао је албуме, имао наступе, добро зарађивао. Људи су га вољели, али онда се одједном све преокренуло. На врхунцу славе овај новосадски музичар је нестао са сцене. Али, није он само напуистио музику, већ је спаковао кофере и отишао из Србије.

Живот је наставио у Лондону, али није било све онако како је замишљао. Када је пошао у Велику Британију вјеровао је да ће и тамо моћи да живи од музике. Али, преварио се. На крају је завршио као молер.

- Почео сам да егзистирам у Лондону под паролом "снађи се". Аплицирао сам за дозволу да останем као уметник и добио сам је. Пробао сам да радим оно што и у Србији, свирао сам са неким бендом и из искуства са њима сам схватио да то неће ићи. Нисам имао пара, имао сам доста година, нисам Енглез, нисам припадао некој популацији која је имала прођу тамо - рекао је он једном приликом за портал Мојновисад.

Лимен није имао куд па је почео да се бави занатом.

- Живот ме је одвукао на другу страну, завршио сам молерски занат и онда су ме убедили да се вратим овде и да снимим још један албум "Лиманија". И даље сам експериментисао, али егзистенција није могла да се заокружи том причом - додао је тада Ли Мен.

Његов живот у Енглеској није дуго потрајао. Он се вратио у свој Нови Сад, промјенио је име у Nikkileeman и почео да наступа као ди-џеј и водитељ квизова у пабовима.

- Области су мање више већ познате, барем онако како ја радим квиз. Имаш од осам до десет питања из сваке области, а оне могу бити опште знање, музика, филм, историја, књижевност, географија, флора и фауна, хемија, физика... Питања морају бити увек другачија или да другачије звуче, јер има доста екипа које иду са једног на други квиз, па не смем да понављам питања. Срећа да имам Google, Википедију, помаже ми и дневна штампа, буквално све и свашта. Ради често и моја жена (смех) - објаснио је он у интервјуу за Орадио.

Лимен је први наступ имао 1989. на Зајечарској гитаријади, али већи успјех је остварио тек када је 1995. када је промјенио естрадно име. Његов највећи хит била је песма "Земљотрес, урнебес" са албума "Панонски љубавник" из 1996. године, коју је отпевјао заједно са групом Монтенигерс и пјевачем Билијем Кингом. Специфичног имиџа, ћелав са репом на потиљку, са духовитим текстовима и специфичним, шаљивим начином певања брзо је освојио симпатије публике.

Снимио је још неколико албума, а посљедњи пре 13 година. Учествовао је и у ријалитију "Фарма". У групи је сарађивао с пјевачицом Ксенијом Мијатовић, преноси Курир.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана