Била љубавница фудбалеру, Бајага јој посветио пјесму, а Брега ове срамне стихове пјесме

Г.С.
Била љубавница фудбалеру, Бајага јој посветио пјесму, а Брега ове срамне стихове пјесме

Алка Вуица била је прва пјевачица која је увела етно стил у поп музици, а о њеном љубавном животу много се спекулисало.

Својом појавом одмах је заинтригирала јавност, а нашироко се писало и причало о њеном животу, посебно о партнерима које је бирала.

Њена прва љубав је био бубњар групе "Сребрна крила" - Ади Караселимовић. Имала је 18 година, и упознала га је у клубу „Сцена" и емоције су одмах плануле. Био је њена прва велика љубав и та веза је трајала четири године. Након што су раскинули упознаје Горана Бреговића и Бајагу. Бајага јој је чак посветио и две пјесме „Зажмури" и „Са друге стране јастука".

У Алкином животу су биле и извесне спекулације о забрањеним љубавима. Спекулисало се о њеној романси са заузетим политичарем, а након тога Алка је све изненадила признањем да су она и ожењени фудбалер били у ванбрачној заједници.

Као новинарка Алка Вуица дошла је у Сарајево осамдесетих година да за загребачки магазин "Полет" уради интервју са чланом из гупе "Бијело дугме". Прије почетка разговора Бреговић јој је тада наводно рекао: "Ти ниси дошла због интервјуа, него ради удаје" и то је био почетак њихових јавних произивки. Тада су многи говорили да између њих постоји нека тајна веза, а убрзо јој је посветио и чувени хит "Педикулис пубис" што са латинског превода значи стидне ваши, након чега дуго времена нису говорили.

Она је, такође, признала да су је партнери варали и да им је праштала преваре.

- Пуно пута сам опростила превару. Мислим да су ме сви моји фрајери варали. Имала сам буран живот, али занимљив. Такве преваранте волим оцигледно. Рокери су некада били фаце, у моје вријеме. Дан данас бих прије изабрала музичара него фудбалера. Волим их, ми смо друга раја. Кад узме гитару па ми засвира... - рекла је Алка Вуица у емисији "Амиџи шоу".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана