Беба рођена у рушевинама данас срећна дјевојчица

ГС
Беба рођена у рушевинама данас срећна дјевојчица

ДАМАСК - Снимак спасавања новорођене бебе, дјевојчице из рушевина зграде у граду Џиндарису на сјеверу Сирије у фебруару, обишао је цијели свијет, а дијете се од тада значајно опоравило и сада је мала Афра једна срећна, здрава шестомјесечна дјевојчица.

У серији катастрофалних земљотреса који су прије шест мјесеци девастирали дијелове Турске и Сирије срушила се и зграда у којој је живјела мајка мале Афре, која се породила непосредно прије рушења зграде и преминула испод рушевина одмах након порођаја.

Када је беба Афра пронађена у рушевинама зграде у Џиндарису, њена пупчана врпца је још била везана за мајку.

Афру су прихватили и одгајају је њена тетка и ујак, заједно са још седморо дјеце у Џиндарису, недалеко од турске границе.

"Још је мала, али подсјећа ме на свог тату и на своју мајку, моју сестру Навару. Има Наварин осмијех. Често би проводили вријеме код нас, али сада их више нема, страдали су у земљотресу", каже Африн ујак Калил алСавади, љуљајући насмијану дјевојчицу у љуљачки.

Разорни земљотрес погодио је 6. фебруара југоисточну Турску и сјеверну Сирију и однио више од 44.000 људских живота.

Драматични снимак спасавања бебе у Џиндарису је подијељен на друштвеним мрежама и убрзо је постао виралан, а спасена дјевојчица је одведена у болницу гдје су је најприје прозвали Аја, што на арапском значи чудо. Касније је добила име Афра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана