Барбика Брена је била хит у Југославији: Ево колико сада вриједи

ГС
Барбика Брена је била хит у Југославији: Ево колико сада вриједи

БЕОГРАД - Музеј Југославије је након великог успјеха филма “Барби” режисерке Грете Гервиг на друштвеним мрежама објавио фотографије барбике направљене по лику Лепе Брене.

- Док цијели свијет лудује за новим филмом 'Барбие', издвајамо из колекције барбику направљену по лику Лепе Брене. Овај производ с ликом познате пјевачице продуциран је уз албум „Боли ме уво за све“, који је уједно и музичка подлога у филму „Хајде да се волимо 3 - Удаје се Лепа Брена“ из 1990. године. Иако је изостављен из актуелног филмског спектакла, музеј је ту да исправи неправду и подсјети на овај важан југословенски допринос Барбиленду - написали су.

Многи колекционари су заинтересовани за ову лутку, коју су имале многе дјевојчице у Југославији. Она данас вриједи отприлике 250 евра. Цијена, наравно, зависи од очуваности и опреме која иде уз њу.

Интересантно је и то да се барбика Лепа Брена продаје и у дијеловима. Могуће је пронаћи само главу, руку или ногу. Цијена појединачних дијелова креће се од пет до 20 евра.

Барбика Лепа Брена је тада рушила рекорде продаје, што је доказ колико је ова пјевачица била популарна у бившој Југославији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана