Арсен Дедић је прославио ово женско име: Иза пјесме се крије искрено пријатељство VIDEO

Г.С.
Арсен Дедић је прославио ово женско име: Иза пјесме се крије искрено пријатељство VIDEO

Прошло је тачно пет година од како нас је напустио велики Арсен Дедић, пјевач чије су пјесме дефинитивно обиљежиле један период у Југославији.

Арсен Дедић био је мајстор љубавних стихова, а осим својој Габи, неке од пјесама је посветио и другим женама..

Једна од њих је и покојна глумица Милена Дравић, којој је Арсен посветио култну пјесму “Милена”. Глумица и музичар упознали су се почетком осамдесетих, када су га Милена Дравић и Драган Николић угостили у својој емисији Образ уз образ, преноси портал Индекс.

Касније су постали велики пријатељи, па је пјесма Милена настала управо из тог односа. Глумица је неколико пута изјавила да је била ганута јер је једном била инспирација легендарном Арсену, а због те пјесме име Милена је постало једно од најпопуларнијих имена за дјевојчице у Југославији.

Иначе, Арсен Дедић је у једном од својих интервјуа објаснио и одакле долази његово помало необично, име.

“Моја мајка је одлучила јер је у то вријеме у Шибенику, у биоскопу Тесла, био популаран филм Арсен Лупен”, рекао је Арсен једном приликом.

“Он је исто био добротвор и разбојник. Можда се у свему томе налазим и ја... Јер каже се номен ест омен, име је ознака. Шалим се, али има људи који тачно носе своја имена, која их означавају позитивно или негативно у позитивном или негативном значењу”, додао је, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана