Апликација ''Zoom'': Неће бити проблема за Божић и Нову годину

Танјуг
Foto: Илустрација

САН ХОЗЕ- Компанија ''Zoom'', која је постала популарна у свијету усљед пандемије корона вируса, увјерава своје кориснике да неће бити техничких проблема током Божића и Нове године.

''Zoom'' је у децембру 2019. године имао десет милиона корисника, а у априлу 2020. тај број је скочио на 300 милиона.

Због рестриктивних мјера у бројним земљама свијета неће бити дозвољено окупљање фамилија по кућама током Божића и Нове године, па ће бројни корисници ове апликације искористити могућност да преко видео позива разговарају симултано са више особа.

Поставило се и питање - због велике навале корисника који буду жељели да се виде путем видео линка - да ли ће апликација технички моћи да издржи толику навалу корисника у Европи и САД ођедном.

"Ковид-19 је промијенио наш стил живота, начин рада и прослава у 2020. години. Као и све, ни празници не изгледају више исто", пише у блогу ове компаније, преноси лондонски Индепендент.

Из компаније са сједиштем у америчком Сан Хозеу наводе да неће бити никаквих проблема да сви који желе да се виде на даљину, користе њихову апликацију.

"Који год да је празник у питању, повезивање људи широм свијета неће бити тешко. Функционишемо на глобалном нивоу, имамо центре података широм свијета, пружамо значајну контролу и флексибилност када је у питању пружање аудио и видео услуга. Радимо са клауд провајдерима из разних земаља како бисмо испунили захтјеве наших корисника", рекли су из Zoom-а за Индепендент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана