Андреј је промијенио пол и сада има женско име

GS
Foto: Arhiva

Данас Андреја Пејић, био је је некада Андреј Пејић, најпознатији андрогени модел који је радио за најпознатије свјетске брендове

Плавушан који је освајао свијет и модне писте донио је одлуку да промијени пол, а неколико година касније и боју косу те је тако данас готово непрепознатљив.

Иако је Андреја Пејић, најпознатија трансродна манекенка, промијенила пол 2013. године, никада јавно није жељела да говори о свим детаљима операције, нити и животу прије и послије процедуре.

- Постоје неке ствари у мојој каријери које не волим. Тренуци које сам мрзела, баш сваку секунду. Мрзела сам медијску пажњу, текстове с насловима у којима је писало "мушки модел" или оне који су правили сензацију тако што су стављали неку моју лепу слику и онда писали "ово је мушкарац" - испричала је Андреја једном приликом и додала:

- Много људи ми је говорило да не треба да промијеним пол, јер ћу тако ризиковати све што сам стекла. Али, мислим да је операција вредела - рекла је Андреја.

- Имам срећу да живим у друштву које је јако толерантније у односу на остатак света, али не могу да кажем да нисам била изложена погледима и неразумевању - закључује на крају Андреја за један модни магазин 2017 године.

Због одлуке да промијени пол са мајком је остала у одличним односима, али отац то никако ње могао да прихвати. Отац Влада који живи у Тузли и никада није желио да се оглашава у медијима

Андреја је једном на свом профилу на Инстаграму поставила фотографију на којој се обратила оцу: "Опрости ми тата", стајало је у опису слике, преноси Блиц

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана