Адвокати за развод кажу да ће парови који преживе ове година брака остарити заједно

ГС
Foto: Илустрација

Стручњаци за породично право аустралијске адвокатске фирме „Слејтер и Гордон“ проучили су 2.000 брачних парова и на основу њиховог искуства закључили које године брака су најтеже. Кажу, ко их преживи, биће заједно до краја живота.

Трећа година је најсрећнија

Послије три године брака, партнери су се одлично упознали и почели да воле или бар толеришу и мане друге стране, а не само врлине. У тим првим брачним годинама сређују стан у коме живе и добију дијете, што учврсти њихов однос. Зато се сматра да су у трећој години брака парови најсрећнији.

У петој години почињу свађе

Мала дјеца захтијевају много пажње и посвећености, треба завршити све кућне обавезе, зарадити новац за породицу... То исцрпљује партнере, сексуални односи се прореде, а све то у петој години брака доводи до свађа и првих озбиљних проблема. Управо је ово година када многи парови не успијевају то да превазиђу и разводе се.

Седма година је најкритичнија

Ако парови превазиђу проблеме у петој години брака, настаје још компликованији период. Брачни пар упада у рутину, а свађе су најчешће око новца, одгајања дјеце, кућних и других послова. Аустралијски адвокати кажу да, уколико партнери успију да одрже брак у овим годинама и превазиђу сва искушења, велика је вјероватноћа да ће бити заједно до краја живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана