65 грама једне намирнице може да надокнади недостатак магнезијума

гс
Foto: илустрација

Магнезијум је минерал живота узевши у обзир да ниједан покрет тијело не може да направи без овог елемента у мишићима и нервном систему.

Ипак, већина одраслих људи се бори са његовим недостатком у организму, па прибјегава уносу кроз суплементе и таблете, међутим може се надокнадити и кроз специфичну исхрану и конзумирање одређених намирница

Посебно богат магнезијумом је тофу.

 

Тофу даје довољну дневну количину гвожђа организму, минерала који је потребан тијелу како би производило хемоглобин.

У 65 грама тофуа налази се 37 милиграма магнезијума.

Ово је идентична количина овог вегетаријанског извора протеина која иначе задовољава 43 одсто дневних потреба за калцијумом. Тофу даје довољну дневну количину гвожђа организму, минерала који је потребан тијелу како би производило хемоглобин.

Тофу је неутралан и попримиће укус било које хране са којом се комбинује током кувања.

Постоји бијели, димљени, димљени са додацима и грил тофу. Најбогатији магнезијумом је бијели тофу, који је погодан за припрему сложених сланих јела, гдје га је потребно пропржити, најбоље претходно маринираног у соја умаку.

Потом "шницле" прженог или грилованог тофуа можете прелити умаком по жељи и јести са тјестенином, пиринчем. Димљени тофу се користи углавном као готови, хладни нарезак за сендвиче, али се ставља и при кувању уколико желимо да дамо димљени укус јелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана