40 година послије: Где су данас пјевачице групе ABBA?

ГС
40 година послије: Где су данас пјевачице групе ABBA?

Популарну групу Аба (ABBA) чинила су два брачна пара, али с крахом њихових веза, распала се и једна од најпопуларнијих поп група седамдесетих година.

Шведска група Аба била је сачињена од два брачна пара. Бјорн Улваеус и Агнета Фелтског и Бени Андерсон и Фрида Лингштад били су најпопуларнији парови седамдесетих година. Бјорн и Бени, музичари и текстописци групе, сарађивали су на бројним пројектима и послије распада групе. Њихове супруге и певачице Агнета и Фрида биле су најважнији дио бенда и њихови гласови су се идеално допуњавали.

Где је данас Ани-Фрид Лингштад?

Након распада групе, Ани-Фрид је накратко наставила да се бави пјевачком каријером и промјенила је имиџ. Њен самостални албум "Something's Going On" продуцирао је Фил Колинс 1982. године, а двије године касније издала је и албум "Shine". Године 1996. издала је и албум на шведском језику, а онда каријеру усмјерила на дуете, али је наступала и на мањих пројектима све до 2005. године.

Нажалост, њен лични живот имао је много успона и падова, а нису је заобишле ни породичне трагедије.

Након брака са музичарем из групе Аба, упознала је принца Хајнриха Рузоа Руса од Плауена када се из Шведске преселила у Лондон 1986. године. Пар се преселио у Швајцарску и живјели су у његовом породичном замку у Фрајбургу. Вјенчали су се 1992. године и били су у браку све до његове смрти 1999. године. Данас је Ани-Фрид грофица од Плауена.

Трагедија, која је оставила највише трага у њеном животу, јесте изненадна смрт њене ћерке. Године 1998. изгубила је живот усљед повреда које је задобила у саобраћајној несрећи у Њујорку.

Упркос трагедији, Ани-Фрид се и даље повремено појављује у јавности, а један од најпопуларнијих пројеката на којима је учествовала био је Mamma Mia.

Агнета Фелтског живи повучено на фарми

Прелијепа плавуша послије распада групе није се одмах повукла са сцене. Издала је самостални албум 1982. године, који је био само први од седам након разлаза чланова Абе.

Удала се за хирурга Томаса Соненфелда 1990. године, а развели су се само три године касније.

Велики дио свог времена посветила је астрологији, јахању и јоги, а живи сама у изолованој сеоској кући у близини Стокхолма.

"Јавност је увијек мислила да сам повучена и мистериозна, али ја сам приземнија него што они мисле. Живим на фарми надомак Стокхолма. Водим нормалан живот са два пса. Разговарам са другим власницима паса, идем у куповину и ресторане са пријатељима и не смета ми потписивање аутограма", рекла је Агнета.

Живот њихових бивших мужева из групе Аба је много динамичнији, с обзиром на то да се они и даље баве компоновањем музике и снимањем филмова, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана