Знате ли да јутарња кафа гоји aко је пијете на овај начин

ГС
Знате ли да јутарња кафа гоји aко је пијете на овај начин

Уживање у кафи може имати више здравствених предности за наш организам. Осим што даје енергију и има добар укус, многима је постала д свакодневних ритуала. Због својих својстава, многима би могла постати још дража.

Наиме, само једна додатна шоља кафе ујутро може вам помоћи да смршате. Према студији објављеној у American Journal of Clinical Nutrition, испијање додатне шоље незаслађене кафе повезано је са смањеним ризиком од дебљања током четири године.

Студија се састојала од учесника који су често ујутро уживали у напицима с кофеином. Откривено је да су они који су конзумирали незаслађену додатну шољу кафе изгубили отприлике 118 грама током четири године. Међутим, они који су у кафу додали мало шећера удебљали су се за 118 грама у истом периоду, преноси Крстарица.

Треба истаћи да испијање додатне шоље незаслађене кафе ујутро може задовољити укупни апетит, дајући му осјећај ситости што често значи мање међуоброка током дана.

-Повећање уноса топлог, нискокалоријског напитка може побољшати тјелесну тежину јер повећање течности посебно топле течности, може побољшати осјећај ситости, што може довести до мањег укупног уноса калорија током дана - наводи Ерин Палински, дијететичарка из Њу Џерзија.

Док шећер може поништити учинке ситости, Палински је сугерисала да млијеко има прехрамбене предности.

-Додаци млијека могу додати протеине/масти, што може помоћи код ситости. Осим тога, мали број појединаца користи прекомјерне количине мијлека као што то чине с доданим шећером, због склоности слаткишима - објаснила је.

Зачини као што је цимет такође могу задовољити вашу потребу за додатном слаткоћом кафе, а да притом не допринесу дебљању. Додавање кафе добро уравнотеженој прехрани такође смањује ризик од болести укључујући дијабетес типа 2, кардиоваскуларне болести и неке врсте рака.

Поред тога, кафа је стимуланс па подиже вашу стопу метаболизма у стању мировања што вам омогућује да сагорите више калорија током дана. Такође, додатна шоља кафе ујутро ће бити учинковитија када је реч о сагоревању масти јер када сте у стању гладовања, ваш ниво гликогена је низак и кафа ће вам помоћи код губитка масног ткива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана