Желите се ријешити мрља од сунца на кожи? То ћете успјети помоћу ових природних састојака

GS
Foto: Sputnik

Имате на лицу пигментацијске мрље или пјегице те их се желите ријешити. То можете и природним путем помоћу састојака из своје кухиње.

За то ће вам бити потребни першун и лимун или јабучни оцат. Приправак смањује појаву пигментацијских мрља и пјегица те уједначује тен.

Першун је богат је витаминима и минералима те садржи етерична уља с високим садржајем калија и мангана. Љекари су га често предлагали као лијек против грознице, болести бубрега, болести мокраћних путева, дијабетеса, упале очију, па чак и импотенције.

У свијету љепоте лист першина је већ вијековима познат по својим избјељујућим и регенеративним својствима. Наиме, сређује црвенило, разне иритације и отеченост, али уједно тонизира кожу. Старије су га генерације користиле и против бора, чак и на подручју око очију.
Потребни састојци:
двије кашике насјецканог першуновог листа

једна кашика лимуновог сока или јабучног оцта

200 мл воде

Лосион ћете направити тако што ћете насјецкани першун прелити са 200 мл кипуће воде и кухати на тихој ватри 15 минута. Потом ћете га скинути с рингле и охладити.

Послије проциједити и додати једну чајну кашику сока од лимуна или јабучног оцта. Прелити у стаклену бочицу те га можете чувате у фижидеру 5-6 дана, преноси Кликс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана