Желите да смршате? Ове три активности троше највише калорија

Г.С.
Foto: Илустрација

Коју год врсту физичке активности да одаберете, готово сигурно чините корист цјелокупном здрављу и кондицији.

Када, осим одржавања кондиције, желите да смршате, а не волите да вјежбате у теретани или да скачете на групним тренинзима, тренер Сем Квин издвојио је неколико најбољих активности које можете испробати.

Шетња

“Ходање је бесплатно, једноставно и дјелотворно у сагоревању калорија “, тврди тренер и савјетује да у једном дану направите минимално 3.500 корака. Према њему, ходање је добра физичка активност из више разлога. “То је облик вјежбања ниског интензитета, па може бити добро за људе који тек започињу свој пут мршављења.” Они који желе бржи темпо мршављења, могу да трче. “Трчање отприлике четири километра еквивалентно је сагорјевању 250 калорија”, каже тренер.

Пливање

Пливање је активност коју можете да упражњавате и љети и зими. “Пливање у базену помоћи ће вам да изгубите килограме док истовремено вежбате цијело тијело, а притом штитите болне зглобове који можда не могу да поднесу напорно трчање или дуго ходање”, објашњава Квин.

Вожња бицикла

„Вожња бицикла од 12 километара одлична је стратегија за сагорјевање калорија и вјежбање мишића ногу”, тврди тренер и додаје да бицикл можете возити напољу, али једнаке резултате можете остварити и вожњом собног бицикла, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана