Зашто је тениска лоптица спас током путовања

ГС
Зашто је тениска лоптица спас током путовања

Уколико идете на дуже путовање, један од најважнијих предмета који би требали ставити у свој ручни пртљаг јесте – тениска лоптица! Овај наизглед бизарни приједлог има огромне предности.

Експерти за Ридерс Дајџест наводе да тениске лоптице могу постидјети све отмјене, скупе направе када је ријеч о ублажавању болова, побољшању циркулације и ублажавању напетости.

И како се показало, посједовање овог преносног масажера у ручном пртљагу могло би спријечити стварање крвних угрушака, поготово ако идете на дуго путовање авионом.

Котрљање тениске лоптице, тј. масажа уз тиело опушта укочене мишиће и подстиче проток крви. То је практички ултимативна самомасажа за коју нисте ни знали да вам треба. Не само да су тениске лоптице довољно компактне да стану у малу торбу, већ коришћење једне током дугог лета неће сметати ни вашим „сусједима“, преноси Ало жена.

Постоје одређена подручја на која бисте требали циљати: кључни дијелови тијела којима је потребна ваша пажња укључују глежњеве, зглобове, бедра, ноге (посебно листове) те горњи дио леђа и рамена.

Примијените нежан притисак на свако подручје с лоптом док је котрљате и будите посебно опрезни с мјестима која су напета или гдје вам се чини да осјетите чворове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана