Зашто је добро да пољубите партнера ако сте имали лош дан

Г.С.
Зашто је добро да пољубите партнера ако сте имали лош дан

Осим што повећава интимност, љубљење смањује стрес код људи и побољшава опште расположење.

Сваким пољупцем тијело почне да се узбуђује стварајући велике количине "хормона среће" у мозгу што утиче на расположење и енергију. Уз то, појачава се и имунитет, сагоријевају калорије (1,5 калорија у минути).

Љубљење утиче на тијело на неколико начина: физички, ментално, емоционално и духовно.
Ево што се све догађа с телом када се љубите:

1. Љубљење помаже да утврдите да ли постоји искра између вас и партнера

Оног тренутка кад некога пољубите, можете да осјетити милион осјећаја или ништа. Пољубац је изврстан "алат" с којим можете да утврдите да ли постоји између вас и пертнера искра. Тијело тада шаље сигнал мозгу да одлучи да ли постоји компатибилност на темељу размјене ваших сензационалних рецептора.

2. Побољшава расположење

Физички додир усана с другим уснама активира мозак. Ваш мозак реагује на сигнал који отпушта хормоне окситоцина, допамина и серотонина. Они су познати као хормони среће који побољшавају расположење.

Кад је човјек срећан, његово тијело је преплављано овим хормонима. Тако да, ако имате лош дан пољубите свог партнера и поправите расположење.

3. Љубљење помаже у борби против инфекција

Љубљење јача имунолошки састав бранећи га од инфекција. Истраживања показују да је љубљење добро и за зубе, јер ишчекивање пољупца појачава проток пљувачке у устима, чистећи зубе од нечистоћа.

4. Повећава интимност

Када се љубите с партнером тијело то препознаје као начин повезивања. Кад се осјећате повезанима, почињете да жудите за блискошћу с партнером и за осјећајем сигурности. Мозак жуди за љубављу, сигурношћу и за повезаношћу с другим. Страственим пољупцем, дајете другом до знања да га прихватате и да желите да продубите интимност.

5. Љубљење смањује стрес

Научници се слажу да је пољубац попут ињекције, јача имунитет и смањује стрес. Срце убрзано лупа, метаболизам брже ради, а отпуштају се хормони попут окситоцина, који има смирујући учинак.

6. Љубљење подиже самопоуздање

Приликом повезивања с партнером и љубљења расте човјеково самопоуздање. Што више се љубите то се осјећате пожељније, а с тиме и сигурније и срећније

7. Љубљење помлађује

Користећи језик током француског пољупца, истраживачи кажу да човјек покрене чак 34 мишића и тиме вјежба и линију вилице одржавајући је чврстом.

8. Буди вашу сексуалност

Ако желите више страсти у вези започните са страственим пољупцем. То је увијек добар пут према нечему пуно интимнијем.

9. Врхунска вјештина преживљавања

Бити у непосредној близини другог човјека, значи да му вјерујете. Дијелите свој простор и отворени сте за развијање дубље везе с њима. Љубљење подстиче позитивне мисли и помаже да развијете бољи однос с партнером, пише Your Tango.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана