Заборавите кафу, ова три начина ће вам помоћи да се разбудите

ГС
Foto: Илустрација

Уколико сте од оних којима јутро тешко пада, не можете лако да се разбудите и долазите на посао поспани, ево шта ће вам дати енергију.

Већина људи посеже за кафом одмах ујутру, али кафа ће вам помоћи само краткотрајно, а ако је пијете на празан стомак, може да изазове тегобе. Вријеме ја да се позабавите тим проблемом и испробате неке од трикова који су доста дјелотворнији и који ће вам помоћи да добијете енергију и будете спремни на све изазове које дан носи.

1. Једноставне вjежбе

Одвојте пет минута ујутру за јутарње разгивабање. Одрадите неколико једноставних вежби и покрените циркулацију, то ће учинити да се осећате много расположеније. Уколико вам се чини да за то немате времена, одрадите вјежбе у столици. Једноставно се истегните док сједите за рачунаром или када изађете на паузу. Ефекте ћете примјетити одмах, пише Б92.

2. Свјеж ваздух

Ако осјећате поспаност, врло вјероватно вам недостаје кисеоника. Изађите на свјеж ваздух или отворите прозор. Дишите дубоко неколико минута како бисте ијшто више кисеоника у организам. То ће вам помоћи да се разбудите и добијете енергију, а уколико је дан сунчан и ведар, измамиће вам и понеки осмијех.

3. Куркума

Златно млијеко је популаран напитак од куркуме, која је препознатљива по својим бенефитима. Куркума може да подигне енергију и учини да се осјећате боље. У шољу биљног млијека наспите кашичицу куркуме, пола кашичице цимета, мало ђумбира, једну кашичицу меда, прстохват бибера и мало кокосовог уља. Када загријете млијеко, додајте све остале састојке (бибер на самом крају) и уживајте у топлом напитку који је боља опција од кафе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана