Заборавите их: Ови савјети за мршављење никако нису добри

GS
Foto: Ilustracija

Како би се одрживо смршало, мора се створити калоријски дефицит. Зато нема смисла прескочити цијели оброк, већ смањити број калорија у редовним оброцима

Tип тијела и личност готово је немогуће. Али оно с чиме можете да почнете је да заборавите ових пет митова о мршављењу јер вам непотребно отежавају живот. У мору савјета неки чак имају супротан учинак и вага на крају показује више од жељеног. Погледајте које савјете не траба да прихватате:

Не једите ништа након 18 сати

Ако сте икада чули да не једете након одређеног времена увече, одмах то заборавите. Оно што једете ноћу не похрањује се аутоматски као маст, као што многи тврде. Вријеме посљедњег оброка не утиче на то хоћете ли изгубити или добити на тежини. Више је ријеч о уносу калорија током дана.

Рестрикција одређене групе намирница

Није важно избјегавате ли угљене хидрате, глутен или слатку храну, то избјегавање није трајно рјешење. Ова забрана значајно појачава жељу за управо тим намирницама и чим опет једете “нормално”, почнете да претјерујете у количини. Златно правило је дакле: све умјерено, пише Нови лист.

Масноће су лоше

Посезање за храном с ниским удјелом масноће попут сира, јогурта или млијека иу почетку звучи разумно ако желите да смршате, али показало се да је то велика грешка. Како би имали бољи укус, производи са смањеним удјелом масноће богати су шећером, што доводи до дебљања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана