За све љубитеље овог напитка: Најздравија кафа ће вам помоћи да смршате

ГС
Foto: Илустрација

Уколико не можете да замислите јутро без кафе, онда ће вас обрадовати вијест да једна врста овог напитка знатно смањује масти.

Један од главних разлога зашто стручњаци често помажу људима који желе да изгубе масноћу са стомака је тај што ова врста масти, позната и као висцерална маст, може расти и с временом довести до здравствених компликација као што су болести срца или дијабетес типа 2.

Према дијатетичарки Лорен Манакер, једна од најбољих кафа које можете да пијете када желите да изгубите масноће у стомаку је црна кафа.

-Иако постоји много арома и додатака који се налазе у кафама, најбољи избор када покушавате да смршате јесте да га пијете црну, домаћу кафу. Кафа са кофеином природно садржи мноштво једињења која подржавају губитак тежине. То је напитак без калорија и пун је антиоксиданата који могу бити фантастични додаци за мршављење – рекла је она.

Једна студија са Харварда је пажљиво пратила 126 учесника током 24 недјеље. Открили су да испијање око четири шољице кафе дневно има мали или никакав утицај на инсулинску резистенцију, али је повезано са губитком тјелесне масти. Један од главних истраживача истакао је да је овај ефекат настао због садржаја кофеина у кафи и њене способности да убрза метаболизам, пише Б92.

Друга студија је, међутим, открила да је испијање најмање двије шољице кафе дневно повезано са масним ткивом у доњем дијелу стомака, било да је кафа са кофеином или без кофеина. Ови истраживачи са Универзитета Англија Раскин вјерују да су биоактивна једињења у кафи та која могу помоћи у процесу губитка тежине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана