Важно је и кад се то дешава: Ако се будите сваке ноћи, подсвијест вам говори нешто битно

ГС
Важно је и кад се то дешава: Ако се будите сваке ноћи, подсвијест вам говори нешто битно

Осим одласка у тоалет, не постоји добар разлога да се сваку ноћ будите између 3 и 5 часова. Да ли то значи да имате неки физички или емоционални проблем? Па, можда.

Кинеска медицина и друге холистичке традиције често повезују вријеме буђења са специфичним органима и емотивним обрасцима. Разлог буђења у ово доба изненадиће вас јер је помало необичан.

Ваше тијело вам говори нешто важно

Иако тога можда нисте свесни, тело вам шаље поруку – буђење у овом периоду значи да сте забринути због нечега, а не знате како да се ријешите овог терета, пише Метрополитан.

Ако се пробудите у ово доба без разлога, то је због енергије плућа и осјећаја туге, према кинеској медицини.

Током овог периода ваша свијест се буди, што је знак да нека виша сила – највјероватније ваша подсвијест – покушава да комуницира са вама. Према кинеској медицини, тело и ум тада заједно саопштавају да душа треба да се ослободи нагомиланог терета.

Често се будите током ноћи – али не у наведено вријеме

Чак и ако се будите у неко друго време током ноћи – не између 3 и 5 ујутру – ваше тијело вам можда тиме шаље поруку.

Будите се одмах након свог првог сна

Под великим сте стресом и имате симптоме анксиозности. Медитација, позитивно размишљање, вјежбе опуштања и истезања ће вас вратити у сан.

Буђење између 1 и 3 сата ујутру

Нешто вас емотивно оптерећује. Морате да опростите некоме или неко треба да опрости вама. Вјежбе дисања ће вам помоћи да се вратите у сан.

Буђење послије 5 ујутру – прије зоре

То може указивати на различите емоционалне изазове. Буђење у овом тренутку повезано је са енергијом дебелог цријева и плућа.

То може указивати на потешкоће у изражавању емоција, туге или потребе за опроштењем или прихватањем – било за себе, било за друге људе или ситуације.

Ако се неко пробуди прије зоре, то може бити повезано са унутрашњим превирањима, неријешеним проблемима или животним промјенама.

Појединцу може бити од помоћи да размисли о својим емоцијама, животним околностима и потенцијалним стресорима и пронађе начине да управља овим изазовима, можда кроз медитацију, технике опуштања или разговор са професионалцем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана