Уз помоћ ове воћке смршаћете за три дана!

ГС
Уз помоћ ове воћке смршаћете за три дана!

Умјесто сложених планова прехране, ова дијета се фокусира на један специфичан састојак – грејп. С обећањем губитка три килограма у само три дана, дијета с грејпом брзо се уздигла на сам врх популарности.

Прави савезник

И док један грејп дневно не чини чуда, повећана конзумација овог воћа може убрзати метаболизам и покренути жељену трансформацију тијела. Научна истраживања показују да додавање грејпа у прехрану, чак и без строге дијете, може довести до губитка масти.

Са својих 90 посто воде, грејп је прави савезник у борби против сувишних килограма, пружајући енергију и убрзавајући метаболизам. Његово богатство витамином Ц и флавоноидима попут нарингенина чини га не само учинковитим у мршављењу, већ и корисним за здравље.

Осим тога, грејп је богат влакнима и есенцијалним храњивим састојцима попут витамина А, Ц, К и Б, као и минералима попут магнезијума и калцијума. Способан је побољшати пробаву, ојачати живчани систем и допринијети општем здрављу.

Шта јести

Али што јести тијеком ове дијете? Доручак је стандардан: грејп или чаша сока, уз кафу или чај те јаја. Прва три дана имају сличан образац. Ручак укључује грејп или сок, бијели тврди сир, шпинат и тост од интегралног брашна.

Вечера опет садржи грејп или сок, уз пљескавицу и кувано поврће.

Други дан доноси другачије варијације. За ручак, ту је салата од туне, док вечера комбинује грејп или сок и зеленом салатом. Трећи дан, ручак може бити кувана јунетина, пилетина или риба, уз рајчица салату, док је за вечеру предвиђена печена риба, уз мијешану салату од рајчице и зелену салату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана