Уколико се бубуљице налазе у "троуглу смрти" не дирајте их

ГС
Foto: Илустрација

Како тврди њујоршки дерматолог Зеихнер, подручје лица које повезује нос са угловима усана је подручје на ком никада не смијете циједити бубуљице.

Стрес, прљавштина, вишак себума, запушене поре, хормони и на хиљаде других фактора могу узроковати појаву бубуљица на лицу. Многи, гоњени нервозом и нестрпљивошћу, узимају посао дерматолога и козметичара у своје руке и сами се обрачунавају са бубуљицама.

У већини случајева овакво понашање може имати само естетске посљедице, међутим неријетко се дешава да се ствари искомпликују и да дође до инфекције. Како тврди њујоршки дерматог Џошуа Зеихнер, уколико прионете на санацију бубуљица и митисера у "смртоносном троуглу" на лицу, у великој сте могућности да трпите фаталне посљедице свог чина.

Наиме, у дијелу лица које повезује нос и углове усана налазе се кавернозни синус. Ријеч је о уствари о великој вени која одводи крв у мозак. Неопрезним интервенцијама, ризикујете инфекцију, која би се овим путем лако проширила да мозга и то би могло имати страшне консеквенце.

Зато, уколико примијетите бубуљицу или митисер на овом подручју лица, препорука је да никако не долазите у искушење да сами ријешите проблем, већ да пронађете стручно лице, које ће имати најбољу солуцију и у естетском, али и здравственом смислу, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана