Трик како да вам коса остане што дуже чиста

GS
Foto: X.com

Ово су четири правила која вам могу помоћи да вам се коса спорије масти.

То не значи да производи нису важни, али изузетно је важно да се поведе рачуна и о другим стварима.

1. Одрекните се пржене и брзе хране

Доказано је да прерађена, масна храна, изазива вишак себума и на нивоу коже и на скалпу. Најбоље што можете учинити за своју љепоту, али и за своје здравље, јесте да елиминишете или смањите, колико год је то могуће, конзумацију рафинисаног шећера, хамбургера, пице и друге прерађене хране.

Такође ћете почети да примјећујете јасно побољшање ако у исхрану унесете довољно квалитетних протеина, здравих масти, антиоксиданата из воћа и поврћа. Могу вам помоћи суплементи у виду колагена.

2. Уводим неутрални ПХ шампон у своју рутину

Већина шампона које волимо јер чине нашу косу тако меком и свиленкастом заправо имају кисели ПХ који неуравнотежује власи и може довести до проблема као што су вишак себума или себороични дерматитис. Шампон са оптималним ПХ вредности за здравље косе помоћи ће да се избалансира производња себума, а временом коса неће бити толико масна.

3. Третман коже главе салицилном киселином

Дефинитивно наносите серум на кожу, зашто не бисте урадили исто и за кожу главе? Употреба таквог производа може видљиво побољшати здравље косе, балансирајући производњу себума и на тај начин подстичући њен раст. Стручњаци препоручују да након наношења серума њежно масирате кожу главе прстима или четком за масажу, како бисте били сигурни да се ефикасно упија у кожу и да стимулишете циркулацију.

4. Смањите прање косе врућом водом

Врућа вода озбиљно дебалансира кожу главе, што доводи до дехидратације и вишка себума. Пре свега, уверите се да је вода којом перете косу топла, а не врућа. Није вам потребна висока температура да бисте ефикасно очистили косу. Поред тога, када је вода превише врућа, то такође утиче на косу, што доводи до сувог и грубог изгледа, пише сајт "Andeea Raicy".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана