Три савјета како да се здраво угојите

ГС
Три савјета како да се здраво угојите

Савјети за здраво гојење. Када се говори о килажи, углавном се прича или о мршављењу или о одржавању тјелесне тежине. Иако ријеђе, има и људи који би желели да се угоје, али не знају како.

Прочитајте сјајне и корисне савјете како да се угојите на здрав начин

Конзумирање слаткиша, брзе хране и заслађених напитака је сигуран пут да иницијално добијете неколико килограма, али то није препоручљиво јер конзумирање ових намирница повећава ризик од различитих болести – срчаних болести, дијабетеса, рака

Уколико желите да се угојите, боље је да се определите за здрав начин, који ће вам избалансирано повећати мишићну масу и масти, умјесто да добијете само масти.

Да бисте се здраво угојили, најбоље је да се фокусирате на конзумирање калоријски богатих намирница, уз вјежбање, довољно сна и избјегавање стреса – колико можете.

Повећајте калоријски унос

Када желите да се угојите, најважнија ствар на коју треба да обратите пажњу је да будете у калоријском плусу, што значи да уносите више калорија него што их трошите.

Да бисте полако и на здрав начин дошли до жељене тежине, најбоље је да уносите 300-500 калорија дневно више него што их трошите. То не значи да до краја живота морате да бројите калорије, али ће вам помоћи да то радите неколико недјеља, док не стекнете увид у то колико калорија отприлике уносите.

Повећајте унос протеина

Адекватан унос висококвалитетних протеина животињског поријекла помоћи ће у повећању мишићне масе. Препоручено је да, уз редовну физичку активност, одрасле особе уносе између један и 1,6 грама протеина по килограму телесне тежине, преноси портал Mondo.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана