Три најбоље вјежбе за обликовану и чврсту задњицу, а нису чучњеви

Indeks
Foto: Ilustracija

Иако су чучњеви одлична вјежба за дефинисање задњице, ипак нису довољни за изградњу глутеуса из снова.

Стога није нимало чудно што велика већина тренера улаже своје знање како би осмислили што учинковитије вјежбе управо за овај дио тијела, а ми вам у наставку доносимо три вјежбе захваљујући којима ћете имати већу и чвршћу задњицу.

"Глутеус се састоји од свеукупно три мишића, а то су глутеус маxимус, медиус и минимус. Глутеус максимус је највећи од њих и сматра се главним покретачем. Његова главна задаћа је екстензија кука, тачније гурање кукова према напријед или супротно од зглоба. Многе уобичајене вјежбе за глутеус попут потиска кука користе управо овај покрет за дефининицију мишића'', говори тренер Џими МекФаден за портал Шејп.

Али ако можемо закључити да чучњеви ипак нису најбоља вјежба за дефинисану задњицу као што смо то досад мислили, које бисмо онда вјежбе умјесто њих требали укључити у своје тренинге? Лични тренер Брет Контрерас, познат и као Глут Гај, спомиње три вјежбе које је, како каже, лако изводити и дају рекордно брзе резултате.

''Моје три најдраже вјежбе за велику и чврсту задњицу, односно глутеусе, јесу класични потисак кука с утегом, ход с еластичном траком те мртво дизање - највише због тога што их је једноставно научити, а феноменално дјелују. С временом споменутим вјежбама треба додавати све већа оптерећења, а када се изводе неко одређено вријеме, изазивају највише разине активности мишића задњице. Резултати ће бити видљиви врло брзо, али је важно да вјежбе изводите на правилан начин јер у противноме не постижете ништа. Погрешним извођењем могли бисте се озбиљно озлиједити'', објашњава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана