Свјежа боја косе могућа је уз овај трик

GS
Foto: Posters

Можда је у теорији тако, али фарбање на шест до 12 седмица заиста звучи нереално, јер коса расте много брже. Ако имате сиједе, израстак се онда још брже познаје. Да бисте уштедјели вријеме и гомилу новца да изгледате свјеже између фарбања испробајте неке производе да прикријете израстак.

"Уобичајено, неко прикривање коријен да сакрије оне досадне сиједе длаке које се виде врло често послије фарбања. А можете и да дајете тон коси, што ће трајати до првог сљедећег прања косе", објашњава славна стилиста Мишел Кливленд за Реал Симпле која наводи да привремени производи нуде добра рјешења, а треба изабрати да ли желите да користите спреј, прах или стикер.

Свака врста и формула производа имају своја упутства за употребу, али постоје нека општа правила која треба поштовати.

Пронађите најбољу нијансу

Ако одаберете боју која не одговара вашој коси изгледаће неприродно. Можда ћете морати да испробате неколико опција прије него што пронађете савршено пристајање.

Нанесите на чисту, очешљану косу

"Почните са чистом, сувом косом за најбоље резултате", савјетује славна колористкиња Џенифер Кораб.

Мање је више

Без обзира на то коју врсту производа за прикривања коријена користите, стилисти се слажу да је приступ мање је више идеалан.

Лијепо помијешајте

Ако производ не помијешате добро са остатком косе може доћи до видљивих линија и прелаза, па ће све дјеловати неприродно.

Пустите да се производ потпуно осуши: Након наношења маске за коријен оставите неколико минута да се одмори и слегне на косу. Ово спречава мрљање и преношење. Када се производ осуши, обликујте косу као и обично. Избјегавајте интензивно четкање или чешљање директно на покривеним коријенима да бисте одржали покривеност, преноси Политикин магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана