Шта се тренутно зна о флурони, истовременој зарази вирусом корона и грипом

ГС
Foto: Принтскрин

Израел је прва држава на свијету у којој је регистрована особа обољела од флуроне.

Особа обољела од флуроне је регистрована и у Хрватској. Шта је флурона?

Израелски медији извијештавају да је од флуроне обољела трудница - истовремено има вирус корона и грипу. Флурона јој је дијагностификована док је била у болници и има блаже симтптоме.

Министарство здравства ове државе истражује ово обољење које до тада није регистровано нити у једној земљи, претпостављајући да комбинација два вируса код већине не узрокује теже симптоме.

"По доласку у болницу дијагностификовани су јој (трудници, оп. а.) грипа и вирус корона. Након поновног прегледа утврдили смо дијагнозу", изјавио је Арнон Визхнистер, директор Одјељења за гинекологију у болници Беилинсон у граду Петах Тиква.

Указао је да ово обољење такође узрокује отежано дисање јер напада респираторни систем.

У Наставном заводу за јавно здравство "Др. Андрија Штампар" за Јутарњи лист данас је потврђено да једна жена у Хрватској има флурону. Заражена је вирусом корона и свињском грипом.

Шта се тренутно зна о флурони

Према наводима Еуроњуза, до овог тренутка се врло мало зна о флурони. У Израелу је у току истраживање те су у Министарству здравства ове државе сада забринути и због пораста броја обољелих од грипе.

Прошле седмице је 31-годишња трудница преминула усљед компликација које су јој се десиле док је имала грипу. Њен син је порођен царским резом и преживио је.

Директор споменуте израелске болнице је указао да прошле године нису свједочили да међу трудницама неко има грипу, а да се сада догађа да имају и грипу и вирус корона, преноси Klix.ba

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана