Шта се дешава у организму кад попијемо чашу хладног млијека увече или током ноћи?

B92
Foto: Etnt

Представљамо вам здравственe предности конзумирања хладног млијека током ноћи, за које вјероватно нисте знали.

Млијеко и здравље увијек иду једно са другим - то нам је свима познато још од раног дјетињства. Без млијека је немогуће имати јаке кости и зубе, а као извор енергије ова животна намирница поправља и одржава ткива виталним.

Сада постоје различите врсте млијека које одговарају нашим потребама, као што је млијеко са ниским садржајем масти, обрано млијеко, млијеко са високим садржајем калцијума, млеко без лактозе и друге врсте. Осим тога, млијеко може бити и из различитих извора, па тако осим крављег млијека, за пиће служе и козје и сојино млијеко.

Међутим, многи нису свјесни колико је конзумирање млијека важно за здравље, а посебно ако га пијете увече пред спавање или током ноћи. Прочитајте шта се дешава у тијелу када у то вријеме попијемо чашу млека.

Помаже губитку тежине

Пијење млијека се често повезује са повећањем тежине, али то није увијек случај јер зависи од врсте млека која се конзумира. Хладно млеко помаже код мршављења тако што повећава чврстину костију, што аутоматски доводи до губитка килограма.

Смањује желудачну киселину

Хладно млијеко је природни лијек за киселост у желуцу, тако да конзумирање хладног млијека током вечери може постепено да поништи нелагоду која може да поремети наш сан.

Задржава глад

Чаша хладног млијека током ноћи с једне стране може да замјени вечеру, а са друге можете га попити уз тај оброк. У оба случаја даће вам осјећај ситости.

Хидрира читав организам

Захваљујући електролитима који се налазе у хладном млијеку наше тијело се одржава довољно хидрираним. Електролити из хладног млека долазе у виду калијума и натријума, тако да искористите све предности ових минерала .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана