Шта се дешава са тијелом ако радите истезање сваки дан

b92
Foto: pixabay

Резултати су видљиви у само неколико сесија и требало би да се истежемо током цијелог тренинга.

Затегнутост и еластичност коже

Током истезања, проток крви у мишиц́е се значајно повец́ава. Убрзани метаболизам доприноси сагоријевању досадних масних наслага, а кожа постаје затегнутија. Одлазец́и на тренинг, можете се опростити од целулита у предјелу стомака и бутина.

Исправно држање тијела

Редовно вјежбање побољшава равнотежу тијела и ублажава напетост мишиц́а. Захваљујуц́и томе, нестају болови у леђима и доњем дијелу леђа, спречава се накупљање унутрашњих соли и исправљају неправилности у држању. Грациозан ход сада не изгледа као сан, а пола дана у вашим омиљеним високим потпетицама више није ноц́на мора.

Безболни менструални циклус

Вјежбање повец́ава циркулацију крви у карличним органима и опушта мишиц́е, што доводи до нормализације циклуса и смањења грчева материце.

Осим тога, издржљивост и еластичност у предјелу карлице могу се примијенити у вашем сексуалном животу - задовољите га новим позама и слободно одрадите још један нови час истезања.

Ослобађање од стреса

Истезањем се борите против грчева и стезања у мишиц́има који су узроковани ослобађањем хормона стреса. Опуштање нормализује нервну проводљивост и помаже у суочавању са негативним емоцијама,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана