Шта је најбоље презалогајити уколико сте у процесу мршављења

Г.С.
Шта је најбоље презалогајити уколико сте у процесу мршављења

Људи који настоје изгубити килограме итекако пазе на то шта једу за доручак, ручак и вечеру. Подједнако је важно знати које намирнице бисте требали узети уколико желите нешто презалогајити.

“Клијентима увијек савјетујем да бирају 'грицкалице' које садрже протеине, здраве масти и сложене угљикохидрате”, казала је нутриционисткиња Ким Јавиц за портал Eat This, Not That. Онима који су у процесу мршављења препоручује да за ужину једу малу количину орашастих плодова и јабуку средње величине.

“Орашасти плодови могу дјеловати као изнеђађујући приједлог с обзиром на то да имају релативно висок садржај масти. Ипак, истраживања су показала да људи који једу орашасте плодове имају мање сала на стомаку у поређењу с онима који их не конзумирају”, казала је и додала да нарочито препоручује пистације. Осим што помажу приликом мршављења, јачају срце и убрзавају пробаву.

Комбиновање орашастих плодова и јабука је одлична метода за губитак килограма.

“Јабуке су извор дијеталних влакана због којих ћете се осјећати сито. Једно истраживање је показало да једна јабука дневно потиче губитак тежине. Друга студија сугерише људима да једу до три јабуке дневно како би примијетили напредак у мршављењу”, рекла је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана