Шта ако случајно прогутате псећу длаку?

GS
Foto: Freepik

У сред поподнева, док опуштено сједите код куће са вашим псом, може се догодити неочекивана ситуација да случајно прогутате псећу длаку.

Ненамјерно гутање псеће длаке може изазвати тренутну забринутост. Иако је вјероватноћа озбиљних проблема мала, важно је знати како поступити. Ако се нађете у ситуацији да сте прогутали псећу длаку, прва реакција је останак смирен.

У већини случајева, једна длака неће изазвати озбиљне посљедице, јер је пробавни систем често способан да је свари или избаци. Препоручује се повећање уноса течности како би се олакшао процес. Воће и поврће с високим садржајем влакана могу такође помоћи, преноси Глас Српске.

Ако након неколико дана примјетите било какве необичности попут бола у стомаку, повраћања или других симптома, требало би потражити савјет љекара. Они ће моћи пружити стручну процјену и препоруке како даље поступити.

У закључку, иако је прогутање псеће длаке често безопасно, пажња и одговорно праћење евентуалних симптома су кључни. Ако се појаве проблеми, стручна медицинска помоћ је увек најбоља опција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана