Српска манекенка открила како се бори с вишком килограма: Ово је њена дијета

Агенције
Српска манекенка открила како се бори с вишком килограма: Ово је њена дијета

"Први пут сам са вишком килограма сусрела сам, изненађујуће, не послије порођаја већ након дојења", каже нам позната манекенка Бојана Баровић (36) која је за два мјесеца успјела да се врати у топ форму.

Проблем са килажом јавио се након што је Бојан,а која је међу првим познатим мама у Србији подржала дојење у јавности, престала да доји старије дијете, ћеркицу Леону, коју је добила 2016. године.

"Дојење је поред свих благодети које има за дете, сјајно и за здравље маме. Неке статистике кажу да је често дојење бебе током дана индентично енергији која се потроши на трци од пет километара... Зато сам се ја угојила када сам престала да дојим", коментарише Бојана за Блиц жену, која је са супругом, пјевачем Николом Роквићем, прошле године добила сина Симеона.

Да смрша, Бојана је ријешила када је годину дана након Леониног рођења и даље на висину од 175 центиметара имала шест килограма више од жељене тежине. За два мјесеца остварила је циљ.

Мој посао је био такав да сам увек морала да водим рачуна о килажи и баш због тога никада нисам имала велике осцилације. Ни ово о чему сада причам нису неке огромне промене, али за мене након манекенске каријере није било занемарљиво", додаје Бојана која се веома успјешно бавила манекенством у Америци и истиче:

"Ја једноставно видим вишак и заиста ми смета, посебно у летњем периоду. Нисам преоптерећена тиме, али свакако да сам много задовољнија собом када имам идеалну килажу".

Открива затим кључне смернице своје дијете:

"Схватила сам да је једна од кључних ствари усвојити добре животне навике, а не држати инстант дијете које углавном немају дугорочне ефекте. Такође, веома је битно имати редовне оброке, не прескакати их и јести у слично време. Тако да је мој доручак био између осам и 10 сати, ручала сам између 13 и 15 часова, а вечерала у периоду од 19 до 21 сат. По потреби сам имала воћне ужине".

Доручак: овесене пахуљице са бананом, медом и ланеним протеином.

Ручак: кувани грашак или пуњене паприке.

Вечера: микс зелених са салата са туњевином, куваним јајетом, кукурузом и маслиновим уљем или чорба.

ТОП САВЈЕТ: "Трудила да избацим непотребне угљене хидрате, односно проналазила сам њихове здравије алтернативе. Обичан хлеб сам заменила ражаним или хељдиним, а уместо тестенине од белог брашна јела сам тестенину од спанаћа, куркуме или спелте".

"Највећа мотивација биле су фотографије од раније и гардероба коју волим, а која ми више није пристајала. Мислим да се свима дешава да се саживимо са оним како тренутно изгледамо до те мере да некад и не приметимо разлику. У данашње време ту су, на сву срећу, телефони пуни фотографија које је врло корисно с времена на време погледати јер тек тада схватимо где смо били и где смо сада".

ВАЖНО: "Не верујем у брзе дијете и брзо губљење килаже, још мање у изгладњивање које је најгоре и за здравље и за мршављење. Када су уведе здрава исхрана, килограми нестају, али је потребно барем месец дана да се види промена, а резултат се увек доживи као једна мала победа".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана