Шест најчешћих грешака код наношења маскаре

ГС
Шест најчешћих грешака код наношења маскаре

Било да спадате у групу жена које воле да се шминкају мало више или сте пак међу онима које су минималистице у шминкању, маскара је муст хаве. Иако је сви вјероватно користимо више него иједан маке уп производ, то је сигурније и да с њом највише гријешимо. Откривамо вам 6 најчешћих грешака у шминкању када је маскара у питању!

1. Превише пумпате четкицу

Знамо, желите извући најбоље од текстуре, но запамтите – сваки пут када увучете четкицу у тубу с њом улази и сухи зрак који текстуру суши, а да не говоримо о потенцијалним бактеријама.

2. Извлачите превише пигмента

То је највећи разлог скупљања грудвица. Извуците четкицу из тубице и лагано је ротирајте на врху тубе, уклањајући вишак текстуре.

3. Не шминкате обје стране трепавица

Већина нас углавном шминка унутрашњу страну трепавица, но желите ли пунији изглед и тамније трепавице морате их нашминкати и са вањске стране. Покушајте и видјет ћете голему разлику.

4. Превише се журите

Само 30 секунди дуже при шминкању даје велику разлику. Продужите своју маке уп рутину и трепавице ће изгледати гламурозније.

5. Користите само једну врсту маскаре

Дуже, пуније и увијене трепавице ваш су циљ, зар не? Но то не значи да вам треба пет маскара, довољне ће бити двије! Рецимо, за први слој одаберите маскару за волумен, а за други маскару за издуживање трепавица.

6. Употребљавате стару маскару

Ако стално имате проблема са скупљањем грудвица на трепавицама, то значи да се ваша маскара пребрзо суши и да је највјероватније стара. Правило каже да маскару треба замијенити свака три мјесеца, али и раније ако примијетите да је текстура суха или да се осјети, преноси elle.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана