Седам знакова који указују да је ваш организам дехидриран

ГС
Седам знакова који указују да је ваш организам дехидриран

Вода је организму потребна увијек, а посебно у љетним данима када су активности организма појачане, као и потрошња течности у разним облицима. Ако не уносите довољно воде, ризикујете оваква стања која нимало нису угодна...

Дехидрација организма може бити узрок бројних здравствених тегоба, али и компликованијих болести. Доносимо вам списак неких од најчешћих показатеља да ваше тијело вапи за водом.

Чешће сте гладни

Особе које уносе довољно течности у тијело дуже вријеме се осјећају ситима. Тако, уколико сте често гладни и стално бисте нешто грицкали, додатна чаша воде могла би вам помоћи.

Имате главобоље

Дехидрација може потакнути појаву главобоља и мигрена. Ако вас главобоље често муче, могуће је да не пијете довољно воде.

Осјећате жеђ

Иако се може чинити очигледним, жеђ је први природни знак тијела да треба да попијете додатну воду и то је знак да постоји одређени степен дехидрације. Када дође до дехидрације, долази до веће концентрације електролита због чега се јавља жеђ.

Имате затвор

Уколико не уносите довољно течности у тијело, можете имати проблема са затвором. Вода помаже у цијелом пробавном процесу, укључујући и пражњење цријева.

Кожа вам је суха

Вода је природна хидратантна крема за кожу. Ако примијетите да вам је кожа суха, покушајте пити више воде јер ће то помоћи у хидратацији коже.

Осјећате се тромо

Иако сте се можда наспавали, ако нисте попили довољно воде осјећаћете се тромо и уморно. Недостатак воде може појачати збуњеност и умор, а смањити пажњу.

Промјена боје урина

Нормална боја урина је блиједо жута. Ако се боја промијени и постане тамно жута, то је знак да треба да попијете још воде, преносе Новости.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана