Савјети за сужавање струка: Изубићете масноћу са стомака помоћу ових трикова

Г.С.
Foto: pixabay

Раван стомак обично је комбинација више фактора: правилне исхране, физичке активности и здравих навика. Сало на стомаку може повећати ризик од развоја других болести, као што су кардиоваскуларне, па је сужавање обима струка и ствар доброг здравља.

Љето се ближи, а ове навике могу вам помоћи да се осјетите много лакше и виткије.

1. Убаците влакна у доручак

Влакна нас чине ситим и знатно доприносе нормалном функционисању нашег дигестивног тракта. Влакна ће вам помоћи уколико имате гасове и надимање у стомаку.
Зато би било пожељно да додате влакна свом доручку. На примјер, можете у јогурт додати кашику чија сјеменки и 13г исјецканих јагода. Осим тога можете додати шољицу овсених пахуљица или кашику мљевеног ланеног сјемена.
2. Сједите на ивици столице

Сједење на ивице столице активираће ваше трбушњаке и помоћи да имате добро држање.

3. Једите више рибе
Рибе богате омега-3 масним киселинама, посебно лосос, осим што штите ваше срце и крвне судове могу помоћи у бржем скидању сала са стомака.

Омега-3 масне киселине подстичу метаболизам, док истовремено дају осјећај ситости. Уврстите рибу у ваш мени – нећете осјећати глад, а можете допринијети доста свом здрављу.

4. Једите бадеме за ужину и користите екстра дјевичанско маслиново уље

Ове намирнице богате су здравим мастима. Биће сјајан избор уколико желите да останете у фит форми, а да не осјећате глад.

5. Смањите со

Студија коју су спровели амерички нутриционисти показала је невјероватну чињеницу да 75% људи пати од хроничне дехидратације.

Вјероватно сте чули да треба смањити унос намирница са високим садржајем натријума и соли. Веће количине натријума изазивају јачи осјећај жеђи коју осјећате.

Препоручује се да дневни унос натријума буде испод 2 000мг, а умјесто соли можете користити лимун и друге зачине.

6. Једите 20 минута

Брзо гутање хране повећава шансе за надимање зато што се тако уноси више ваздуха у систем органа за варење.

Препоручује се спорије жвакање и гутање хране, са размаком од 3 до 4 сата између оброка.

Нередовна исхрана, прескакање оброка, гладовање и слично могу знатно пореметити ваш метаболизам и довести до других проблема, попут инсулинске резистенције, преноси Магазин Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана